Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Mám u chaty vrt s nádrží na vodu. Hladinové relé spíná přes ochranný spinač TU 60 stykač pro pohon čerpadla.Ochranný spinač TU 60 se porouchal a již se nevyrábí. Tento spinač mám nastaven na 10 min.V případě jakékoliv poruchy /čerpadlo, hlad.relé nedostatek vody atp/ nad 10 min. rozepne celý okruh a zabrání tak škodám. Chtěl bych vás poprosit, zda byste mi mohl doporučit nějakou dostupnou náhradu. Děkuji - Veselý
Určitě existuje spousta tuzemských časových relé. Ale já používám typ aliexpress.com/... . Z náčrtu na povrchu je jasné, jak to funguje. Obsahuje dvojici přepínacích kontaktů. Čas začne běžet přivedením napětí a po uplynutí času se kontakty přepnou. Mám nějaké relé v zásobě, abych v případě poruchy mohl vadné vyndat z patice a zasunul náhradní (zatím to nebylo potřeba). Je potřeba si vybrat na 230V a čas 0-30 minut (ten se nastavuje točítkem na vrchní části).
Můžete ho mít i z Česka, ale vzhledem k ceně je lepší si počkat na Číňany tme.eu/....
Zkuste u Švestky, nebudete muset nic předělávat, použijete originál, je to v drtivé většině nepoužité zboží, jenom někde delší dobu leželo.
TU60 je vlastně jenom nastavitelná "převodovka"s motorkem a spínacími kontakty; jiné elektroniky tam je poskrovnu, mám s nimi dobré zkušenosti z dob minulých...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.