Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia 7+ vs Pocophone F1

Od: vasek30 odpovědí: 6 změna:
Zdravím je tu někdo kdo se více vyzná v mobilech či ma přímo reálnou zkušenost s uvedenými telefony?
Jedna se mi hlavně o poravnani hlavně vydrze baterie, pak jak sou na tom fotoaparáty a výsledné fotografie a celkove odladění systému. Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oba telefony jsem testoval a porovnával s iPhone X. Pokud bych si měl osobně vybrat, tak bych volil Mi 8 (případně Mi 8+) nebo F1 (záleží, jak budeš telefon využívat). Např. Mi 8 je jak uživatelsky tak parametrově o 1-2 kroky před Iphone X.

vasek30
hodnocení

Telefon vyuzivam převážně prace s emailem, brouzdani po netu, hodně psaní sms, sociální sítě, hledání videii a hlavně potřebuji kvalitnější foto. Jelikož skrze telefon dokumentuji jak v praci atd kde se to hned odesila na cloud.
Nepotrebuju na tom hrát hry, ale zase aby se to nedělalo a nemusel sem to nabijet pomalu každej den

Řekl bych ti asi tohle, pokud vyžaduješ kvalitní fotografie, kup si i levnější zrcadlovku a na fotky z telefonu zapomeň. Pokud bych měl porovnat kvalitu fotek iPX vs Mi 8, tak po různorodém trápení v ateliéru vychází Mi lépe. Výdrž telefonu se dost špatně měří. Je to dáno, jak telefon využíváš a jak kvalitní pokrytí je v oblastech, kde se pohybuješ. S mým používáním mi nový iPX s velkou bídou nevydržel ani pracovní den (dnes je to ještě horší). Mi 8 mi zvládne 1,5 dne. Z telefonů F1 a Mi8 se mi více zamlouval Mi8, proto jej každodenně využívám a mám s ním také větší zkušenosti (má pěknější display, hlavně všechny LTE pásma, velice příkladné mechanické zpracování jako iP).

vasek30
hodnocení

Nejsem proti fotograf jen potrebuji kompaktní zařízení abych netahal x veci. Jen potřebuju něco co aspon drobet rozumne foti a zvládne i další veci. A hlavně něco na co se mohu při praci spolehnout, ze treba vydrží i ten 1.5 dne aspon .

nox®
hodnocení

0x

Uživatelský komfort bude u obou telefonů stejný, fotky udělají oba na solidní úrovni, jestli jeden nebo druhý bude mít o těžko rozeznatelný chlup lepší detaily nebo udělá za určitých podmínek horší fotku, to je spíš pro oko profesionála a laik bude spokojený jak u Nokie tak Poco. Baterie bude vycházet také přibližně stejně, povede nejspíš Pocophone s vyšší kapacitou, navíc Xiaomi má výdrž velmi dobře zvládnutou, rychlé nabíjení mají oba, Na druhou stranu, moje aktuální Nokia 6.1 s 3000mAh vydrží při umírněné aktivitě klidně 3 dny. Když to vezmu z čistě mého pohledu a přidám k výběru ještě výše zmíněný Mi8... Všechno jsou to výborné telefony, práci zvládnou perfektně, otázkou je co kdo preferuje a co se mu líbí. Mě se velice líbí design Nokie 6.1 a 7+. Od té mé a stejně tak 7+ můžu vyzdvihnout bytelnou konstrukci, pocitově je to kus festovního kovu, díky nějakému plastovému nástřiku vypadá dobře, originálně, nijak zásadně se nepatlá, žádné škrábance. Okamžitá aktualizace na nejnovější verzi systému, pravidelné bezpečnostní záplaty a hlavně žádný ošklivý výřez a nepraktické sklo na zádech. Nechápu co je to za trend, možná to vypadá hezky, ale měl jsem jeden telefon a stačilo (obávám se, že za rok, dva už si telefon přes dominanci skleněných přebarevných cetek nevyberu). I přes veškerou ochranu okamžité mikroškrábance, neustále upatlaný, navíc u Mi8, který má vše co bych nechtěl, navíc ještě nemožnost použít paměťovou kartu a slabší baterie. To stejné třeba u vlajkové Mi Mix 2, 2S... Osobně bych bral Nokii 7+, které ještě navíc nahraje NFC.

vasek30
hodnocení

Co se týče vzhledu a konstrukce se více priklanim k Nokii a i pocophonu. Mi 8 je taky hodně slusnej telefon, ale to klonovani iphonu uz se mi tak nelíbí.
K obou zmíněným me navíc laka větší baterie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]