Nejste přihlášen/a.
Nenašel by se tu někdo, kdo má doma nepotřebný, naprogramovaný, procesor do analizátoru MFJ269, nebo alespoň jeho software? Případně, netušíte někdo, u koho bych něco takového mohl sehnat? (Nechce se mi to posílat do servisu a platit za triviální úkon nekřesťanské peníze).
Ten anténní analyzátor mám, ale obávám se, že bude program v procesoru uzamčený. Sehnat bys ho mohl u výrobce, ale cena a pošta by byla zřejmě u tak starého analyzátoru nerentabilní. Triviální úkon to je, ale netriviální je program vymyslet a odladit. Hlavně za to si nechává výrobce zaplatit, proto jej poskytovat veřejně nebude. Být tebou bych ho vyhodil do koše a koupil mnohem modernější a lepší RigExpert.
Díky za odpověď, tohle všechno mi je samozřejmě jasné, proto se snažím sehnat někoho s nefunkčním analyzátorem, ve kterém je funkční procesor, nebo někoho, komu se podařilo nějak přijít k softwaru. Nový analyzátor si jen tak nekoupím; hypotéka má přednost.
Prošlo mi rukama velké množství analyzátorů. Bohužel i špatných, zapříčiněných neodbornou obsluhou. U těchto starších typů MFJ jsem se setkal s těmito závadami:
Naprosto rozladění jednotky (neseděly naměřené hodnoty) neodborným zásahem nějakého kutila, který tomu zřejmě nerozuměl, nebo na kalibraci nevlastnil potřebné vybavení.
Zničené vf tranzistory. – Lze opravit, ale špatně se shánějí s těmito parametry.
Zničení samotného procesoru. – Tuhle závadu znáš sám.
První dvě závady jsou rozchoditelné. Poslední bohužel dost těžko, protože je to totálka celého přístroje. Dost lidí tomu věřilo, že přístroj dají do kupy, stejně jako ty. Nakonec to skončilo koupí nového měřáku. Kdo nemá zničen procesor, stále věří v opravu, jelikož je možná a tak se částečně nefunkčních jednotek s funkčním cpu málo kdo zbavuje. Nicméně, setkal jsem se s lidmi, kteří si vlastními silami program vymysleli znovu, dokonce jim to fungovalo. Jak dobře, nedokáži již posoudit.
Cena těchto strojů se na "normálním" trhu pohybuje kolem 6tis. I přesto si myslím, že za tuto částku se dají v dnešní době pořídit mnohem kvalitnější přístroje pro domácí-amaterské a nenáročné použití s podstatně větší užitnou hodnotou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.