Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka whirlpool CZ AWO9561

Od: matyas* odpovědí: 10 změna:

dobry den,prosim o radu, s prackami a poruchami nemam zkusenost...

jedna se o pracku starou pres 10let, doposud bez zavad, typ pracka whirlpool CZ AWO9561.

nejprve mi asi po 5min od napusteni nahlasila chybu FA (to jsem nikde nedohledal co to je u techto pracek za hlasku chyby), a pak po vypnuti a zapnuti a pote co jsem vypustil spodem vodu, jelikoz se pod prackou objevila voda tak chybu F9.

a zvuk po spusteni je takove chrceni a netaha vodu...

jelikoz jsem to nikdy neresil je to cerpadlo? staci jen koupit a vymenit svepomoci?:)

dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

FA u whirpoolu bývá porucha aquastopu,od toho bych začal,zkontrolujte přívod vody. Chrčivý zvuk může být od čerpadla nasucho. F9 - To chce manual,bývá to porucha reverzu motoru,ale těžko říct,dokud tam nedostanete vodu...

matyas*
hodnocení

díky..takže bud demontovat aquastop na hadici...? resp napojit napřímo bez aquatopu pokud to jde...?

manuál mám ale je tam jen popis programů co a jakprát :(

zatím díky...

berger*

Zkoušejte ode zdi - odpojte hadici a zkuste ventil. Pokud půjde,zkuste obyč. hadici,stojí stovku... A na netu pohledejte service manual,tam by mohly být kody...

hodnocení

0x

Ak došlo k poruche čerpadla na výpušťanie vody,tak sa dá nové kúpiť a ľahko vymeniť. Tu máte kodovník chýb :

pracky-umyvacky.sk/...

servis-whirlpool.cz/...

servis-whirlpool.cz/...

matyas89
hodnocení

0x

dobrý den tak původní otázku aktualizuji opět...

předchozí problém se vyřešil pouze tím že jsem vypustil vodu přes vypouštěcí filtr chvíli nechal pračku v klidu a spustil a fungovala...

nyní to začlo blbnout opět a nic z předchozího co jsem uděklal nepomohlo...

přívodní hadice byly ok

takže varianta 1. koupit obyč přívodní hadici a vyloučit problém s aquastopem

varianta2. jít napevno do koupě vypouštěcího čerpadla..to si myslím asi nejvíc že je problém...jelikož to i řídí napouštění vody do bubnu a když to pustím tak chrčí jak zadřené...

varianta3. v servise přes telefon zmínili i problém s programy ale to si nemyslím...

jaký máte názor vy?

ludo

Zdravím, Matyáši, čemu se říká aquastop? Solenoidový ventil, napouštějící vodu do pračky, anebo hladinový spínač?

Díky. L.

111®
hodnocení

0x

zastavte vodu, odčroubujte filtr čerpadla, a spusťte nějaký program a kokněte jestli se vrtule čerpadla roztočí. V nejhorším to zahlásí chybu že není voda.. výměna čerpadla je vcelku jednoduchá

matyas89

děkujji za reakci...

mám to demontované, dnes jsem už čekal na součástku a obchod bohužel dodá až zítra:(

smonttuji a vyzkouším...

trochu mě ale zůstává záhadou že to nikdy nepsalo na display žádnou chybu "F něco"...vůbec nic akorát začne blikat kontrolka zámku (otevřít to ale nejde až po 1minutě) takže zámek se zdá ok, jelikož je semknutý a buben nejde otevřít...

čekám na to vypouštěcí čerpadlo...

ještě váhám zda by to mohlo být topné těleso...ale to by se asi neseklo hned na začátku programu a opět bez nahlášení chyby...

pak dám vědět jak to dopadlo :)

111®
hodnocení

0x

moje zkušenost je v odkaze, nakonec to po půl roce skončilo výměnou čerpadla... plhal.pavel.sweb.cz/...

matyas*
hodnocení

dobrý den děkuji že se mému dotazu venujete...cerpadlo jsem objednal nove ale nez jsem se pustil do vymeny (mel jsem panel oddelany a vymena je snadna) tak jsem vyzkousel vas tip...vypnuta voda a pustil jsem pracku...

vrtulka stavajiciho cerpadla se tocila a voda netekla...

pustil jsem vodu a v hadici voda je jelikoz jsem ji lehce povolil u napousteciho ventilu pracky a voda lehce vytekla...

na displey nesviti error jen blika kontrolka zamku...

tak bud aquastop hadice porucha====nebo napousteci ventil====?

topne teleso kdyby bylo spatne tak si myslim ze by to pralo ale v ledove vode...ze by to vodu normalne napustilo...

jeste vyzkousim obycejnou hadici a kdyzz tak musim na diagnostiku zavolat opravare===opravu si pak uz provedu sam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]