Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení sat.přijímačů

Od: karel61 odpovědí: 5 změna:

Hezký den!

Mám jeden problém.

Čím mohu propojit satelitní přijímače,abych mohl ovládat motor SG 2100?

Mám dva přijímače s DISEQ a jeden nikoli.Jeden má LNB IN a LNB OUT,dva pouze LNB IN.

Děkuji.

Karel

:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Jak čím? Normálně koaxem. Ale v provozu může být vždy jen jeden z nich.
Co je to za receiver, že nemá DiSEqC?
karel61
hodnocení

UPC - Freesat (Placený)

hodnocení

0x

Na toto se nedá poradit.

Nepíšeš co od zapojení všech přijímačů požaduješ. A ani ses neobtěžoval napsat typ jednotlivých přijímačů (ikdyž tady těžko bude někdo se stejnými přijímači a motorem).

Správné řešení je ovládat motor pomocí jednoho přijímače a ostatní přijímače připojit přímo na dylší volné výstupy konvertoru. Takže musíš vyměnit konvertor za čtyřvýstupový.

Další možností je, že koupíš rozbočovač satelitního signálu. Při jeho použití ale můžeš mít zapnutý pouze jeden satelitní přijímač.

Má pro tebe ten motor nějaký význam? Jak často otáčíš parabolou?

Já bych takové zapojení řešil komplet novou parabolou typu toroidal. Takovou parabolou obsáhneš několik družic, motor bys už nepotřeboval, ale byla by to velká investice, protože kromě satelitních přijímačů bys musel mít všechno nové.

Zkus si ujasnit tvoje požadavky a upřesni zadání. Pak můžeme vymýšlet varianty zapojení.

karel61
hodnocení

Ahoj!

Děkuji za radu.Rozbočovač mám (FVS 2,2 WAY SPLITTER)

Mě šlo pouze o toto:

1x TOPFIELD MPEG 2 LNB IN,LNB OUT - Brzo skončí

1x FREESAT HD(PAY) LNB IN

1x GT MEDIA V7 PLUS COMBO LNB IN

Stačí mi pokud dám hlavní kabel od satelitu do rozbočovače IN a potom OUT?

Děkuji.

Karel

P.S. Na novou parabolu nemám.Občas to otočím na německou Astru.Freesat je na Thoru.

Pokud máš rozbočovač, tak to musíš pozapojovat a vyzkoušet, jestli to bude fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]