Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji radu, jak nahrávat program z televize . Satelitní dekoder mám přes scart propojený s DVD rekorderem a odtud další scart do televize. Program, který zrovna sleduju nahrát jde, ale nejde mi zprovoznit nahrávání přes časovač. A ještě jedna otázka která s tím asi souvisí, i když je satelit.dekoder propojený s DVD,tak když dám ladění u DVD,tak DVD hlásí, že má nulový signál digit.signálu.Je mi jasný ,že chyba bude asi v propojení, ale nevím přesně kde a co?
Satelitní dekodér jak napovídá název dekóduje signál a ten posílá analogově dál přes scart. Všechny další zařízení tudíž již přijímají analogový signál. Takže:
1) Časové nahrávání nefunguje proto, že DVD rekordér neumí "probudit" satelitní dekodér. Ten by tedy musel běžet stále a posílat na scart program, který chcete v určitém čase nahrát.
2) Přes scart jde analogový signál, pokud má DVD rekordér digitální tuner tak se bude jednat o DVB-T, tedy pozemní digitální vysílání a je nutné do rekordéru připojit anténu pro příjem DVB-T.
Jedině zkusit dobře pročíst návod rekorderu v kapitole nahrávání, nemá - li funkci spuštění nahrávání příchozím videosignálem. Stačilo by ji aktivovat a na zapnutí pak načasovat sat. přijímač. Nebývá ale asi běžně ve výbavě. Jinak by snad šlo načasovat na zapnutí shodně oba přístroje (dost nepohodlné).
K naladění potřebuje DVD rekorder zdroj signálu pro svůj tuner - tedy antenu (nejspíš pro pozemní vysílání).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.