Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polita mechanicka klavesnice

Od: shima odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Nedavno jsem si polél klavesnici sycenou vodou. Klávesnice funguje, jenomže na klávesách v okolí "B" mi podsvícení divně problikává a já nevím co s tím... dekuji za kazdou odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Rozebrat, vyčistit, vysušit..

shima
hodnocení

Zjistil jsem, ze je nejspis spoj k diode zoxidovany a nevim jestli to jde nejak opravit.
olinl

Očisti místo hadříkem nebo vatou namočenou v lihu a pokud máš pájku na cín (pistolovou) tak opatrně prohřát spoje.

Poud je spoj na plastové planžetě (napařený), tak na to pájkou nešahej! Zničíš to! Když tak použít nějaké vodivé lepidlo a spoj s ní přetáhnout, případně toto lepidlo a pásek z alobalu.

shimaa
hodnocení

Dekuji... zkusim to dat ke strýci na opravu a uvidim co se stane

hodnocení

0x

Při polité klávesnici platí okamžitě vytáhnout kabel klávesnice z počítače, rozebrat vyčistit usušit. Rozebrat od sebe i ty tři vrstvy folie, která funguje jako spínač při stisku klávesy.

Pokud toto neuděláte hned, voda se dostane do folie a vodivé cestičky na ní se zkratují a vypálí. Pak je klávesnice na odpis.

U Vás se voda zřejmě do folií nedostala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]