Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adapter misto baterii do blesku

Od: jakub86 odpovědí: 11 změna:

Zdravim,

mam blesk Canon 430 EX II , ktery je normalne pohanen 4x baterii. Protoze planuji hodne bleskat a nehodi se mi stale vymenovat baterie, chtel bych je nahradit AAC / DC adapterem. predpokladam, ze by mel mit 6V, ovsem nevim jak na mA? Prosim tedy o tipy... normlne tam mam baterie 4x AA 2600mAh

+ jeste otazka dale, existuje nejaky fake baterii v usporadani 2x2, ktery bych mohl do blesku jednoduse zastrcit? nebo bude treba napojit kabely od adapteru primo do bateriove komory blesku?

Diky,

J

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ten blesk nemá konektor pro externí zdroj a nějaké bastlení s udělátkem do komory bych jaksi nedoporučoval. By mě zajímalo, čo si Kefalín predstavujete pod takým pojmom hodně bleskat? To bude focení sportu na vysokorychlostní synchronizaci s modelačními záblesky?

Pokud nemá konektor, tak ubastlit udělátko je jediná možnost, než bastlit udělátko by mi vadilo to, že by se musela do dvířek udělat škvíra pro kabel ;)

111:

když už slovíčkaříš tak baterie je i akumulátor, když má víc článků ;)

Pochybuji, že tazatel bude fotit takovým režimem, že by mu nestačily klasické tužkové aku, které dají min 200 záblesků při plném výkonu a běžném focení.

Nároky stoupají, jak jsem psal výše, při modelačních záblescích nebo při vysokorychlostní synchronizaci. Obojí je vlastně stroboskopické svícení, které zmiňovaný přístroj sice umí, ale ne moc často a dlouho po sobě, poněvadž se vlivem ochrany proti přehřátí vypne. Pro tyto režimy jsou určeny daleko dražší blesky, ale samozřejmě nejvhodnější jsou studiové zábleskové sestavy.

Takže na takové to domácí žvýkání stačí do tazatelova blesku AA akumulátory Eneloop :)

To je vlastně pravda, to se mu dřív ten blesk blokne na teplotu :-D

111®
hodnocení

0x

to tam máš akumulátory, ne baterie , protože u baterií se kapacita neuvádí, sada 2x2 se nechá udělat třeba u modelářů

jakub86
hodnocení

Takze napriklad tento by sel? conrad.cz/...

111®
hodnocení

0x

no to si nemyslím, že utáhne blesk, akumulátory jsou schopny krátkodobě dodat velký proud což nějaký adapter nezvládne, možná tak 25W kdyby měl tak snad, ale nějaké prdítko 5W je na nic.

Tak ten ani omylem, shoří při prvním nabíjení

hodnocení

0x

Ten blesk by měl mít přípojku na externí zdroj, ale většinou je to atypický konektor. S tím síťovým zdrojíkem pokud to vůbec bude chodit, tak se hodně prodlouží doba nabíjení. On si ten blesk při zahájení nabíjení bere několik ampér. Proto taky externí zdroje k takovým bleskům jsou stejně řešeny akumulátorem s větší kapacitou.

doplněno 02.01.19 16:52:

Zde je příklad externího zdroje i s konektorem:

ebay.com/...

doplněno 02.01.19 17:12:

Jen tak mimochodem na podstatně menším blesku jsem kdysi naměřil chvilkově 10A odběr a to se standartně nabíjel 8sec. Tento blesk nejen, že je mnohem silnější, ale nabíjí se kratší dobu, takže porudy tam budou ještě větší ;)

111®
hodnocení

0x

a kdyby jsi chtěl nové akumulátory tak pro ruční nářadí. ty jsou na velké odběry stavěny..

hodnocení

0x

Adaptér pro napájení blesku by musel být dostatečně dimenzovaný. Na rychlo jsem teď změřil svůj Canon SpeedLite 430EX a v době nabíjení (cca 2s) odebírá mezi 6-8A při napájení 4,8V. Takže sežeňte adaptér 5V/10A aby tam byla trošku rezerva a půjde to.

111®
hodnocení

0x

tak jsem se sakra spletl, ne 25W ale 50W je třeba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]