Nejste přihlášen/a.
Vcera jsem si polil novou klavesnici sladkou vodou (jenom trochou), hnedka jsem oddelal klávesy a susil jsem to kapesnickama. Potom jsem to trochu vyfenoval. Den jsem ji nechal lezet a funguje, ale kdyz zmáčknu nejake klavesy tak se pomalu zdvýhají,protoze tam je zaschly cukr. Nevím co mam delat. Klavesnice stoji kolem 4000Kč. Děkuji vsem za pomoc.
3x
Čéče, co to máš za klávesnici (ta cena)? Ale k Tvé otázce. Jde o to, kde se klávesy lepí. Pokud by to bylo průchodem v desce, případně někde dosažitelně pod klávesami, tak kritické klávesy opět vyjmout a zkusit to vytřít vlhkou vatou-tamponem na špejli. Poud někde uvnitř (záleží na systému a konstrukci zvedání kláves), pak zřejmě bude nutné provést opět opatrně vypláchnutí kritických míst čistou vodou (nejlépe asi destilku). Dal bych ji do láhve s tlakovou pumpičkou (fixírkou), problémové klávesy vyjmul, klávesnici obrátil klávesami dolů a kritická místa opatrně a trochu vystříkal-vypláchl čistou vodou. Pak opět provedl opatrně vysušení kapesníčky a fénem (nepřehřát!) tak jako původně.
Klávesnice se dá rovněž rozdělat a vyčistit kompletně uvnitř, ale to bych Ti moc nedoporučoval. To pouze v případě, že by jsi jinak neuspěl. Důležité je si ofotit uložení kláves, neboť po demontáži, když se ti klávesy vysypou, by jsi měl problém s jejich správným umístěním při zpětné montáži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.