Mám věž Sencor SMC 806 při zapnutí do zásuvky se rozsvítí kontrolka Stand by ale zapnout nejde. Na displaji se zobrazí nápis "REPEAT". Před 2 týdnama věž fungovala ale občas se sama vypínala. Šlo by ji ještě zprovoznit?
Na tomto druhu elektroniky odchází většinou elektrolytické kondenzátory a když "odejdou", tak nějaká polovodičová součástka nesepne zdroj (není to sice pravidlo, ale většinou). Tipuji, že je ta věž tak tři max. čtyři roky stará. Od Sencoru bych si už nic nekoupil, dvakrát jsem se spálil a to s autorádiem a DVD přehrávačem. Je víc věcí, co mi přinesli známí na opravu, ale tyhle věci od Sencoru jsou nejčastější (ono je to dáno vlastně cenou a té odpovídá kvalita). Jediné co vydrželo 9 let byla televize Sencor SLT 3222 dvb-t SN, než odešlo podsvícení-ccfl trubice. Televize hrála deset dvanáct hodin denně. Pokud tu věž za 1000,-Kč máš jako domácího mazlíčka, dej ji do servisu. Za to, že ji servisáci vezmou k nim a podívají se, co s tím je, si naúčtují pro začátek cca 600,-Kč nebo ti doporučí sběrný dvůr. Zkus to, uvidíš..
Nemáte náhodou v přístroji vloženo CD a zapnuto přehrávání jedné skladby? I když říkáte, že "po zapnutí do zásuvky"se objeví REPEAT... po vypnutí jakéhokoli přehrávače CD ten ztrácí volby, nastavené v paměti...ale když se choval divně už dříve...může to být důsledek poruchy... pak třeba zkuste tlačítka okolo displeje...dejte info, jak jste dopadl...
Tak jsem zkusil věž zapnout ale bohužel nereaguje (až na ten nápis REPEAT a červenou kontrolku stand by). Po zapnutí do sítě hučí trafo a docela hlasitě. P.S zkoušel jsem všechny tlačítka kolem displeje
A nehučí to náhodou CD mechanika? Opravdu tam není CD? Protože, pokud by hučel až tak hlasitě zdroj, na displeji by pravděpodobně nebylo nic, jedině TMA...a ne REPEAT...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.