Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímá mě jak postupovat při reklamaci. Dostala jsem k vánocům tvrzené sklo na mobil. Po jeho rozbalení bylo sklo prasklé. Chystám se reklamovat, jen mě zajímá jestli mám šanci, krabička poškozená není, jen sklo je prasklé, není sundaná ani ochranná folile. Vypadá to , že sklo se muselo zabalit již prasklé.Pan prodejce je prý nepříjemný, aby na mě nevyrukoval že jsem sklo praskla já po jeho vyndání.Osoba která mi sklo kupovala si výrobek nezkontrolovala na místě, jen mi sdělila, že kupovala kryt a sklo, u kterého prodejce nejdříve tvrdil, že tento typ nemá, ale pak si najednou vzpomněl, že jedno by našel. děkuji za odpověď
Reklamovat můžete, ale těžko prokážete, že sklo bylo koupené již prasklé a vůbec už nelze prokázat, že o tom prodejce případně věděl.
Já bych to nechal být, zbytečná starost a ztráta času.
@23it23: Tvůj příspěvek obsahuje řadu chyb. Prodejce nemusí vcelku prokazovat vůbec nic. (Ne)poškozená krabička je jen tvrzení zákazníka, protože už je v době reklamace otevřená, tedy poškozená a pochybuji, že existuje potřebná fotodokumentace. Nehledě na to, že k poškození skla mohlo dojít i při vyjímání skla z krabičky.
Prodejce nemůže reklamaci sice odmítnout přijmout, ale může (vlastně podle zákona musí) o ní rozhodnout, tedy ji může zamítnout. Servis k tomu nepotřebuje. Pokud bude zákazník na servisu trvat, odešle prodejce zboží do servisu a měl by se řídit vyjádřením servisu.
Takže pokud se nenechá tazatelka odbýt, bude z toho jen větší ztráta času.
PS: Docela by mě zajímalo, kdo ti ten tvůj nesmysl obodoval
Tohle je ukázkový příklad. Pokud by zákazník při koupi zboží zkontroloval, nic by se řešit nemuselo. Není to žádná skrytá vada, ale na první pohled viditelné mechanické poškození. Pokud bude reklamovat, je vysoce pravděpodobné, že reklamace uznána nebude (právě z důvodu, že se předpokládá, že zákazník zboží při převzetí viděl). Ale zkusit to každopádně není na škodu. Třeba už bude mít pán lepší náladu. M.
Určitě bych zkusil reklamovat. Prodejce musí prokázat, že jste poškození způsobila sama. Jelikož není poškozená krabička, dokáže to těžko. Pokud bude chtít prodejce reklamaci odmítnout, řekněte, že chcete oficiální vyjádření od servisu (prodejce nemůže reklamaci zamítnout), které samozřejmě nesežene, nebo odeslání dodavateli bude dražší než samotné sklo.
Pokud se nenecháte odbít, z 90% dostanete sklo nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.