Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
10 let mám zapojenu v koupelně zásuvku. Černý vlevo, modrý vpravo, zelenožlutý na kolíku. Před několika dny přestala fungovat. Změřil jsem napětí a zjistil, že:
černý - modrý = 107 V
černý - zelenožlutý = 213 V
Zelenožlutý - modrý = 65 V
Připadá mi, jako by někdo prohodil zem s nulákem. Máte někdo podobnou zkušenost? Co s tím?
Díky za odpovědi.
Kdopak by ti prohazoval zem s nulákem,když tu zásuvku máš už 10 let funkční! Nejlepší by bylo,kdybys vzal zkratovku a při vypnutých jističích zjistil propojení kabelů.To znamená odhalit poslední zapojovací krabici a pomocným drátem zkontrolovat propojení.
Proudový chránič asi nemáš,před 10 lety ještě neplatila tato norma.
JABRAKA
Tak to je divné... Mezi zeleným a modrým by nemělo být nic a navíc pokud máte proudový chránič, tak by měl při měření napětí mezi nulou a zemí vypadnout.
Asi bude fakt problém někde v krabičce nebo v předchozí zásuvce. Zkuste utáhnout šrouby.
Nebo je špatný kabel - zkuste změřit na druhém konci (pokud je to možné).
Zdravím, tak záležitost je vyřešena. Dráty vpoho, ale v rozvaděči mám na jističi nulák a fázi od zásuvky i od pračky. Bohužel vodiče k zásuvce od pračky mají větší průměry, takže ty druhé byly volné. Nevím, jestli celou dobu, ale už je to ok. Díky všem za příspěvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.