Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám více klasických powerbank (5V 2,1A) a zajímalo by mě, zdali by šly propojit a dosáhnout tak vyššího napětí (12V )? někde jsem něco podobného viděl, ale již nevím kde. Děkuji za rady.
Proč tak složitě? Jelikož mám devět powerbanek stejné kapacity a napadlo mě udělat si 3x paralelně 5V s 10Ah a pak seriově tudíž bych měl 15V s 30Ah, jen jde o to, zdal se dá někde koupit přímo kabely pro to, nebo bych si to musel celé dělat sám.
Power banka má v sobě spínanný zdroj, který zvyšuje z napětí lithiových baterií (3,7V) na 5V. Paralelně je tedy spojovat nejde.
No, asi tak stejný nesmysl jako V usb kabel na více energeticky náročné periferie?
Ať si tazatel dělá co chce, otázka zněla jestli to jde. Odpověď zní jde to.
Lze to, ale zkamu tě, nezískáš 15 V / 30 Ah, ale jen 15 V / 10 Ah.
Serioparalenost jsem přehlíd
ra252:
- neteoretizuj, takové rozdíly mezi powerbankami nejsou
- při paralelním propojení pulzních step-up stabilizovaných zdrojů se nestane nic
- při zátěži se budou proudově doplňovat jako každý paralelně zapojený zdroj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.