Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářečku vybrat?

Od: hummer2* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chystám se kupovat svářečku, potřebuji občas něco zavařit, bude sloužít především pro domácí potřebu.

V garáži mám poze zásuvku na 230V, tak nejspíš elektrickou, nebo že by CO2? Poradíte mi jak vybrat? Jaké parametry by měla splňovat?

Co říkáte na parametry ele. svářečky na 230V na obrázku a co znamenají? Předem děkuji

Jakou svářečku vybrat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

3x

Na obrázku je trafosvářečka svařující střídavým proudem do 100 ampér.Nevýhodou je omezená možnost použití Svařovacích elektrod.Jděte do Invertoru.Dá se pořídit od 4.000,- Kč v na internetu,ale dopuručoval bych kamennou prodejnu.Lépe se reklamují výrobky.Značkové invertory jsou cenově mnohem výš.

doplněno 20.11.09 23:22:

Hodnocení Weldy-130: svarbazar.cz/...

slonbonjohn*

Souhlasím s kolegy, toto je spíše heftovačka, dostačuje k opravě zlomeného pantu na vratech apod. K tomu hodnocení tohoto typu není co dodat.

hodnocení

3x

tyto šity nebrat! jsou to vyhozené peníze!

nic to nezavaří,ale max přilepí

CO2 ty levnější taky nebrat

ale ten inventor byl byl asi nejvhodnější ikdyž taky nejsou nejlevnější ale po všeobecné praktické stránce jednoznačně *palec*

qwert*
hodnocení

1x

Já bych šel po svařovacím INVENTORU, co umí svařovat s elektrodami nejméně 2,0 mm, raději 3,2 mm - takové věci se dají pořídit dneska už za velmi rozumnou cenu.

Invertory jsou malé, výkonné. A bez starosti s plynem.

alf*

souhlas, soused velký kutil přes přes železo (nejen) ho má. Ta krabička má asi kilo velká asi jako spíše menší krabice od polobotek a co to dokáže. Svařoval mi vrata, vůbec celé ulici pořád něco svařuje. Pravda, říkal něco o 12000 korunách, ale už je to dávno co to kupoval, dnes jsou možná ceny příznivější. Když to srovnám se svářečkou která měla snad dva metráky kterou jsme kdysi měli doma.

hummer2*
hodnocení

Děkuji za všechny Vaše rady, chtěl jsme se ještě zeptat na jednu důležitou otázku,když mám v garáži jistič 10A tak mi svářečka např tato bude vyhazovat tento jistič? kde zjistím jaký má proudový odběr?Nebo jak to mám udělat v případě že by měla vyhazovat?

celp*

Záleží na typu jističe.Bylo by vhodnější mít 16A.

hummer2*
hodnocení

Myslíte, že si ten jistič mohu sám vyměnit? Jak to udělat?

celp*

Asi by bylo lépe požádat nějakého elektromontéra ve Vašem bydlišti.Není to jenom o výměně,ale je také potřeba znát průřez a materiál vodičů.

hummer2*
hodnocení

Nevíte zda pak musím výměnu jističe za vyšší někde hlásit? Děkuji

celp*

Nemusíte.Hlásí se pouze výměna hlavního jističe před elektroměrem na základě žádosti o změnu.

vzduch
hodnocení

0x

najdi si toto GAMA 131 invertor levný,dobrý a český.

qwert*

To už spíš GAMA 151, umí svařovat elektrodami průměru 3,2, váží jen něco málo přes pět kilo... Vypadá dokonale.

jirbar*

Gama 131 130A elektroda 3,2 Gama 141 má stejné parametry (v čem se tedy liší)

svarovaci-technika-znojmo/...

Gama 160 příznivá cena 160 A

Gama 151 150A elektroda 3,2

stenfr.cz/...

Všechny uvádějí elektrodu 3,2. Ta Gama 160 je nejsilnější, jiný vzhled takže asi jiná řada. Kdo se v tom má vyznat

jirbar*
hodnocení

0x

Jediný problém který jsem kdy měl při nákupu na internetu byl ten, že jsem neměl jak odeslat reklamované zboží vážící přes 30 kg, když smluvní servis nebyl v přijatelném okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]