Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám foto Olympus FE 310, šikovný fotáček, fotky docela hezké ale mám o začátku problém s bateriemi. Vložím nabité baterky myslím,že jsou kvalitní 2400 a hned mi to hlásí,že je baterie vybitá. Udělám tak 2-3 snímky a pak se to ani neotevře. Nabiječku jsem koupila už třetí, baterie mám na výměnu 6 ks. Tak jsem se rozhodla,že foták pošlu na rekl.oddělení do Kutné Hory. Foták je ještě do měsíce srpna 2010 v záruce. Někdo mi řekl, že je někde zkrat, nejsem vůbec zkušená v tomto oboru. Tak a dnes mi přišel foták zpět s dopisem, že všechny funkce pracují normálně. Náhodou máme v rodině ještě jeden Olympus FE 210, vyndala jsem baterie z uvedeného footáku a dala jsem je do FE 310. Bohužel okamžitě mi to hlásilo,že baterie je vybitá a ani se to neotevřelo přitom jsme udělali v FE 210 už 20 snímků a dále to nic to nehlásí. Tak může mi někdo poradit, jak je to možné, co tam může být za závadu? Karta je tam 2G.
Zkrat. Měl jsem podobný problém s jedním starým digitálním kompaktem od Minolty. Když byl nový tak baterie vydržely tak 120 fotek. Pak se nějakou dobu vůbec nepoužíval a když jsem ho po pár letech zkusil tak udělal tak 10 fotek. Tak jsem ho celý rozebral, elektroniku vystříkal čistícím sprejem na obvody a po vyschnutí a sestavení už zase udělá přes 100 fotek.
Ale samozřemě tohle není postup na foťák v záruce. Poslat to zpátky spolu s bateriemi a detailně jim popsat problém.
díky za odpověd, jenže co mám ted dělat? Mám to poslat znovu do Kasa.cz? Napsali,že je to vše v pořádku, jenže oni tam strčili baterie, udělali s tím jednu fotku a viděli,že to funguje. Už mě to stálo 90 kč /poštovné/ a znovu to tam poslat? Jsem fakt naštvaná. Ale i tak díky. Už nikdy nic nekoupím aby mi to přivezla PPL, pak je problém když se s tím něco děje. D
No, napište jim tohle a pak doušku, že byste nerada kontaktovala Českou obchodní inspekci nebo TV, že se vám řešení konfliktů touto cestou hnusí a věříte, že to pochopí a vyjdou vám vstříc a budou se tím zabývat déle než pět minut.
Zřejmě to není jenom váš problém. Zkuste tam dát dvě alkalické baterie AA 1,5V. Jestli to na ně začne fugovat, tak se jedná o problém značky.
doplněno 20.11.09 23:04:a nebo elektroworld.info/...
Správně vám radí "miljan". Odzkoušejte foťák na alkalických bateriích 1,5V. Bude-li výdrž dostačující (minimálně 100 ks fotografií na značkové alkalické baterie AA-1,5V), pak si pořiďte dobíjecí akumulátory s označením ENELOPE, nebo INFINIUM. Tyto jsou sice dražší, ale nemají samovybíjecí efekt a udržují si stálost kapacity. Sám jsem se vrátil k již letitému Olympusu 350, který jsem z důvodu časté signalizace vybití kdysi odložil a po nakrmení články AA Panasonic INFINIUM 2100 mAh mi věrně slouží dál.
Hodně štěstí!
Dražší? AA Eneloopy stojí kolem 70 korun, to je většinou méně než kolik stojí většina "běžných" dobíjecích AA tužkovek.
Dobrý večer, ráda b ych poděkovala všem,kdo mi radil koupit do fotáku Olympus baterie Enelope. Jsou super, drží jako víno a syn je spokojený, objednala jsem mu je jako k vánocům. Musela jsem koupit 4 ks v balení ,dovezli mi to PPL ke vší spokojenosti a protože to byl jako vánoční balíček od dodavatele, neplatila jsem ani dopravu. Za baterie jsem dala asi 320 kč.
Moc děkuji za rady. D
Tak moc děkuji všem, kteří mi poradili, abychom koupili do Olympusu FE 310 dobijecí baterie s označením Enelope. Objednala jsem si je přes internet a před vánocemi mi došly PPL. Nyní syn fotí ostošest a baterie drží. Sice jsem musela koupit hned 4 v balení, byl to vánoční balíček, dala jsem za to asi 320 kč, ale super. Syn je nadšený. V Ř E L É D Í K Y. D
I když už bylo vyřešeno tak poznámka: "nabíjecími bateriemi" většina lidí myslí NiCd nebo NiMH akumulátory. Ty ale mají napětí jednoho článku 1,2 V. Obvyklé "běžné" jednočlánkové baterie (i alkalické) jejichž použití výrobce doporučuje a předpokládá, mají napětí 1,5 V. Někdy to může být důvod k tomu, že přístroj nefunguje. Existují i jednočlánkové akumulátory velikosti AA a snad i AAA ("tužkové" a "malé tužkové" baterie o napětí 1,5 V, ale vyžadují specielní nabíječku. Dají se koupit ve specializovaných obchodech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.