Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká sim karta

Od: akaj odpovědí: 14 změna:

Zdravím. Mohu se zeptat, dostal jsem telefon a mám ve starém micro sim kartu a do toho telefon je třeba nano sim karta. Mohu si to doma sám upilovat? Problém je, že i ten čip je větší než ten rámeček, mohu to zmenšit i přes něj?

Velká sim karta

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stříhal-dopilovával jsem tak už 4 sim a všechny šlapou;)

Přesně. Nejprve podle návodů z netu a pak už to děláš podle oka :)

hodnocení

1x

Teoreticky bys to zmenšit mohl, dokonce na to existují vycvakávací kleště, ale je to operace s nezaručeným výsledkem.

Spolehlivé je jít do obchodu operátora a tam ti tu SIM kartu vymění za menší. Většinou je to zdarma.

Jo a k terminologii - čip rozhodně není takový veliký, ten je maličký schovaný pod tím středem.

karta
Kde má obchod mobil.cz hm

joudic*
hodnocení

1x

ano jde to v pohode, ustrihnete to nuzkama i pres ten cip a opilujte, nicmene mate telefon se suplikem, tak bych si radeji zasel pro nano simku k operatorovi, je to zdarma.
Mikro sim karta byva tlustsi a musi se lehce zpilovat i zadni strana. Do suplicku bych se upravenou simku asi bal strkat, aby to nezustalo vzpricene v telefonu apod

hodnocení

0x
Jestli je to se smlouvou, riskl bych to. Sám jsem si svoji stříhal nůžkama podle šablony, taky to šlo až přes kontakty a dodnes sim funguje :) říkal jsem si že při nejhorším mi vystaví novou.
Pres svátky se prostě nechce čekat :)

olinl
hodnocení

0x
Taky bych to risknul odstřihnout/zapilovat. Zde je video o zmenšení karty svetandroida.cz/...

akaj
hodnocení

Díky všem za reakce, zkusím to dle šablony zastřihnout..

rv*

Raději to ořezávám odlamovacím nožem podle (kovového) pravítka. Pod nůžkama se karta všelijak kroutí.

hodnocení

0x
Nechci vás strašit, ale takto upravena Sim podle šablony se vzpříčila v šuplíku Xiaomi, takže mne servis neminul; pro běžné mobily, kde není šuplík nebyl nikdy problém... proto jsem do toho bez obav šel a jak to nakonec dopadlo, no, trooochu se to prodrazilo...

Máš mít Samsung, tam se nic nevzpříčuje...

Mám Xiaomi, SIMku zastřihlou, sice jde šuplík trošku víc ztuha než prázdný, ale jinak bez problémů. A to už byla SIM (vlastně dvě) několikrát venku.
Ernie, Samsung má stejné šuplíky na SIM jako jiné značky, takže pokud je SIM tlustá nebo blbě ostřihlá, klidně se seknout může i v tom tvém Samsungu ;)

Mikihans: mě se tam nic neseklo. Ale netvrdím, že to není možné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]