Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hudba přes bluetooth je kvalitnější než Jack

Od: tomm* odpovědí: 14 změna:
Ahoj jak je možné že že na mém mobilu je hudba přes Jack výstup nekvalitní? Žádné basy potichá jak z plechovky mačkání tlačítka na sluchátkách nepomáhá a ani ta redukce na jinou normou sluchátka jinde hrají luxusně jsou nová a nebyla levná
Ale když hudbu pustím do bluetooth sluchátek niceboj tak je to uplnej luxus, hluboké basy vysoká hlasitost prostě vše co člověk od kvalitního poslechu očekává
Jak je to možné? Vždyť pořád říkají jak je bluetooth nekvalitní tak to u mě rozhodně neplatí mobil je levný Blaupunkt
Děkuji za názory

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je možné, nebo spíš hodně pravděpodobné, že mobil má jinak zapojenou zdířku pro sluchátka, existují minimálně 2 druhy a v jednom, běžná sluchátka se stereojackem hrají hodně mizerně, na tento případ se musí použít redukce, která přehodí mikrofonní a zemnící kontakt mezi sebou.

tomm*
hodnocení

No právě tu redukci jsem si speciálně koupil v domnění že se to zlepší a nakonec nemá na kvalitu zvuku vůbec žádný vliv hraje to stejně mizerně

Otázka je zdali je ta redukce správně zapojená ;)

111®
hodnocení

1x

zapojení Audiojacků telefon.unas.cz/...

hodnocení

1x
Zkuste běžná sluchátka bez mikrofonu. Tam nevadí prohozený pin mikrofonu a země v jacku telefonu. Pokud budou hrát normálně je problém právě v tom prohozeném pinu.
Měl jsem sluchátka s mikrofonem z nějakého Samsungu a pro nový mobil jsem je musel upravit, protože to právě taky bylo naopak.
tomm*
hodnocení

Právě že mám nekolikatery sluchátka s i bez mikrofonu levná i drahá a všechny hrají naprd ve dvou mobilech ale třeba na PC luxus všechny a i ty levné

jabraka*
hodnocení

0x

Reprodukce hudby má dva aspekty.Jednak zdroj,jednak reprodukční zařízení.Mezi nimi je reprodukční cesta.Z kvalitního signálu na počátku získáme kvalitní reprodukci jak po drátě,nebo bezdrátovým přenosem,do zesilovače a reproduktorů.Ty bývají pak rozhodující.Dobrý zvuk v plném rozsahu frekvencí je možné získat jen velkým reproduktorem.Ten umožňuje se rozkmitat v nízkých frekvencích lépe,než membrána malého reproduktoru,který je použit v mobilech.

Ovšem především musíme použít zdroj signálu který má zaznamenán celou šíři frekvencí.Bohužel,to nemůžeme očekávat od komrimované hudby na MP3

JABRAKA

vernon
Jabrako, on řeší rozdílnou kvalitu zvuku z jednoho a toho samého zařízení přes jack a přes BT. Ty bláboly co tu píšeš, ho nezajímají...
jabraka*

Ale zajímat by ho měly.

hodnocení

0x

Pokud chcete poslouchat kvalitní hudbu, z mobilu jistě ne. K tomu je potřeba kvalitní zařízení. Např. receiver + solidní reprosoustava.

jankoralovsky

To je opravdu rada nad zlato.. Ptal se snad na to, z čeho má poslouchat kvalitní hudbu?

Ptal se, proč má hudbu nekvalitní, tak jsem odpověděl. Hlavně že jsi mu poradil ty.

feraxi, neporadil. Protože ze stejného zařízení mu jiným způsobem přenosu (bezdrátovým) hraje hudba kvalitně a při zapojení kabelem je rozdíl v kvalitě propastný.

hodnocení

0x

Celý problém je v tom zapojení a otázka je jaká je ta redukce, redukce musí mít 4 pólový jack a 4 pólovou zdířku s tím, že poslední dva póly (počítáno od konce jacku) musí být překřížené. Pokud má telefon zapojení dle starého způsobu. Píši starého, protože dnes už velká většina mobilů má zapojení kdy poslední kontakt je zem a pak tyto problémy nenastávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]