Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor se nechce rozběhnout

Od: balatka® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,koupil jsem tento Vačkový spínač VS16 1252 D4, 16A/380V~, 2 polohy 90°,ale po zapojení se motor nerozběhne jen bzučí.Když kabel zapojím přímo na motor tak motor běží.Co mám špatně?Děkuji Vláďa.Motor mám trojfázový 1,1 kw a 2880 ot./min.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kliknite si v odkaze na parametry a potom na modré koliesko s informaciami. Mne tento spínač nepripadá ako trojfázový.

vpcentrum.eu/...

" pán je asi expert". No hlavně že poradí.

hodnocení

2x
Špatně zapojený nebo nefunkční přepínač. Motoru chybí jedna fáze

hodnocení

2x

Buď špatně zapojeno, nebo jedna fáze nepřevádí. Zkontrolovat zapojení, popřípadě proměřit zda na vypínači převádí všechny fáze. Pokud nemáte zkoušečku napětí, zkoušejjte bez připojení k síti, pomocí ohmetru, nebo zdrojem se žárovkou a baterkou (žárovka v sérii s baterkou).

111®
hodnocení

2x

mám obavu že jste nekoupil dobře, co to má dělat? chod jedním a druhým směrem s 0 uprostřed? určitě k tomu je výkres, nafotit a dát sem

hodnocení

Vačkový spínač VS16 1252 D4, 16A/380V~, 2 polohy 90° JE TO JEN DOPRODEJ.UŽ SE ANI NEDĚLÁ.PTAL JSEM SE PRODEJCE A ŘÍKAL ŽE TO FUNGOVAT BUDE..JINAK ŽÁDNÝ VÝKRES ANI NĚJAKÝ POVÍDÁNÍ..

Číslo produktu:L241Onaše cena bez DPH:106,61 Kč naše cena s DPH (21 %):

129,00 Kč

hodnocení

Číslo schématu 1101-1124 STAREJ SPÍNAČ TAM BYL 1102 B4 zapojil jsem ho pdle starýho a je to samé.STÁLE bzučí. Vtěch kontaktech se neviznám.

111®
hodnocení

2x

když chceš radit dej sem pořádný odkaz, kde to číslo schematu mám hledat? no že se nevyznáš jsem už zjistil...

doplněno 21.12.18 16:42:

tam potřebuješ něco takového:

Motor se nechce rozběhnout

hodnocení

2x

Toto by měl být obyčejný "pakeťák" 4 polový .Múžete zkusit přeházet zapojení (třeba 1-2,3-4,7-8)

Motor se nechce rozběhnout #2
hodnocení

Tak jsem to zkusil a stále 1 fáze nejde.

Vypínač se dá přestavět, ale chce to fortel a zkušenost.

zajixxx*
hodnocení

2x

Rozdělat a podívat se na vačky, případně pootočit. Avšak pro nezkušeného to není, to začítá hledáním kuliček, pružinek, a nakonec stejně smetáčkem a lopatkou xDD

doplněno 22.12.18 17:57:

Vycházel jsem z předlokladu, že pakeťák nemá správný spínací program...

doktpr365*

Nic nerozebírat,naco,proč. Normálně změřit který kontakt spíná s kterým. Otázka chvilky.

hodnocení

Když proměřuji tento vačkový spínač knoflík do leva spínají 1-2 a 5-6 do prava spínají 3-4 a 7-8 měřeno multimetrem dioda.

tím pádem to vypadá, že máte nesprávný přepínač, který na jednu stranu sepne dva kontaky a na druhou stranu taky dva. Potom odpovídá to, že motoru vždycky jedna fáze chybí.

Bude to chtít nový přepínač a pohlídat si, aby měl (minimálně) tři vypínací kontakty. Rozběh hvězda-trojúhelník nepotřebujete a předpokládám že přepínání dvou směrů taky ne. Takže obyčejný vypínač 0-1, ale třípólový.

Zapojení by to mělo být 1103

například tento obzor.cz/...

doktpr365*

Tak pokud to spíná jen dva kontakty tak není co řešit, chybí třetí kontakt na potřebné tři fáze. Kolik to má celkem kontaktů ten přepínač. Nejlepší foto ještě.

doktpr365*

Nejsou ještě mezi kontaktama propojky z plechu,někdy bývají.

doktpr365*
Když proměřuji tento vačkový spínač knoflík do leva spínají 1-2 a 5-6 do prava spínají 3-4 a 7-8 měřeno multimetrem dioda.podle schématu to odpovídá. Jak již bylo popsáno potřebujete jiný vypínač.
hodnocení

Tak jsem ho rozebral a po té pozbíral pérka a kuličky a u kontaktu 1-2 pootočil vačku a 5-6 jsem vyřadil.A již pracuje tak jak má.Děkuji všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]