Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupil jsem tento Vačkový spínač VS16 1252 D4, 16A/380V~, 2 polohy 90°,ale po zapojení se motor nerozběhne jen bzučí.Když kabel zapojím přímo na motor tak motor běží.Co mám špatně?Děkuji Vláďa.Motor mám trojfázový 1,1 kw a 2880 ot./min.
mám obavu že jste nekoupil dobře, co to má dělat? chod jedním a druhým směrem s 0 uprostřed? určitě k tomu je výkres, nafotit a dát sem
když chceš radit dej sem pořádný odkaz, kde to číslo schematu mám hledat? no že se nevyznáš jsem už zjistil...
tam potřebuješ něco takového:
Rozdělat a podívat se na vačky, případně pootočit. Avšak pro nezkušeného to není, to začítá hledáním kuliček, pružinek, a nakonec stejně smetáčkem a lopatkou xDD
Vycházel jsem z předlokladu, že pakeťák nemá správný spínací program...
Když proměřuji tento vačkový spínač knoflík do leva spínají 1-2 a 5-6 do prava spínají 3-4 a 7-8 měřeno multimetrem dioda.
tím pádem to vypadá, že máte nesprávný přepínač, který na jednu stranu sepne dva kontaky a na druhou stranu taky dva. Potom odpovídá to, že motoru vždycky jedna fáze chybí.
Bude to chtít nový přepínač a pohlídat si, aby měl (minimálně) tři vypínací kontakty. Rozběh hvězda-trojúhelník nepotřebujete a předpokládám že přepínání dvou směrů taky ne. Takže obyčejný vypínač 0-1, ale třípólový.
Zapojení by to mělo být 1103
Tak pokud to spíná jen dva kontakty tak není co řešit, chybí třetí kontakt na potřebné tři fáze. Kolik to má celkem kontaktů ten přepínač. Nejlepší foto ještě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.