Nejste přihlášen/a.
Vyhořel mě vypinač vrtačky Narex EVP 13 E-2H3 (mán už koupenou novou).
Ale na tuhle bych chtěl dát vypinač zap. - vyp. pro vrtání do dřeva, plastu ( bez změny rychlosti a zpětného chodu).
Jak jej zapojit, když káblíky jsou ohořelé a nový vypinač orginál nejde dát do vrtačky (zdeformovaný plast rukojeti).
Jsem eletrikář. Kaya
Sorry, ale jako elektrikář by sis měl poradit. Měl bys být i mechanicky zručný, takže nevím, co po nás požaduješ. Jestli to neumíš, nech si to s ostudou opravit.
No když totálně vyhořel orginál vypinač a zůstaly k němu jen ohořelé káblíky, tak jsem nevěděl který kam patří.
Chtěl bych tam dát jen jednoduchý vypinyč (zapnuto - vypnuto).
Když jsi neporadil, tak nekritizuj. K.
Pokud neelektrikář dá dotaz na el. fórum tak ho vypoklonkujou ať volá odborníka a nehrabe se v tom, že někoho zabije atd.. Teď se elektrikář ptá na laickým fóru a když mu řeknou že jako elektrikář by měl vědět kam který kablík zapojit tak prská :D Poděkuj kolegům, že to takhle nastavili a vrací se to tobě
Nevymýšlel bych bastlení zap/ vyp ale dal tam origo.. Rukojeť nahřeješ a vytlačíš zpátky (vhodné nacvičit na odpadu). A origo zapojení by mělo jít dohledat (ale za tebe to dělat nebudu)
no z dotazu jsem pochopil že měla oba směry otáčení a ty chceš jen jeden. Aby šel otáčet směr motoru, musí ze přehodit statiriví vinutí, takže tam budeš mít asi 4 dráty od statoru a pak dva dráty od uhlíků, Aby tam šel dát jednoduchý vypínač budeš muset zkusmo zapojit statorová vinutí do serie a k nim do serie jedn uhlík , druhý uhlík bude na vypínač a zbude ti jeden drát ze statoru. Pak bude záležet na tom jaký vypínač tam bude, jestli jednopólový nebo dvoupólový a podle toh se to dozapojí. Možná se ti nepodaří napoprve správěn zapojit statory, tak hned nešil...
pozor to nemusí být kondenzátorem ale uhlíkama nebo přerušeným vinutím v komutátoru, jestli to tahá oblouk přes celý komutátor. také krátké uhlíky to dělají, nebo nejsou volné v pouzdrech
No a neodhadneš, jestli tam bude pasovat nějaký náhradní vypínač? Třeba dle aliexpress.com/...
Vždy je nějaká šance, jiný vypínač, upravit místo pro vložení vypínače, nebo použít takový, který bude možno v nouzi namontovat na rukojeť z venku.
Vodiče samozřejmě nastavit (naletovat) a zaizolovat, nebo natáhnout smršťovačku.
Pokud to byl jen vypínač, tak by měly do vrtačky jít jen dva vodiče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.