Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikání LED reflektoru

Od: frenky* odpovědí: 3 změna:

LED reflektor 30W s pohybovým čidlem začal po roce provozu po sepnutí blikat jako stroboskop.Zakoupil a vyměnil jsem zdroj a po týdnu provozu začal opět blikat. Mohlo zdroj znčit pohybové čidlo, nebo v čem je problém? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Měl jsem stejný problém, nejspíše Vám odchází LED čip. Ze začátku to bliká a časem přestane svítit úplně. Já jsem LED čip vyměnil a zhruba po roce odešel zase :(

frenky*
hodnocení

Je ale divné, že s původním zdrojem začal blikat ze dne na den, po výměně zdroje opět svítil jako nový a po týdnu zase jen bliká.

Když mi LED čip odešel poprvé, tak jsem si všiml, že má velký vliv i venkovní teplota (tedy pokud máte reflektor namontovaný někde venku). Když byl venku mráz, tak se reflektor choval jinak, než když bylo tepleji. Jestli si to dobře pamatuji, tak když bylo venku tepleji, tak reflektor ještě svítil, když začalo mrznout, tak začal reflektor poblikávat. Ale možná to bylo obráceně *zmateny* Takže jestli to nebude Váš případ: myšleno je to tak, že jste třeba ten nový zdroj vyměnil v době, když bylo celkem tepleji a zdálo se, že bude vše OK. Pak začne mráz a světlo začne znovu zlobit.
On se ten LED čip skládá z více jednotlivých LED diod a začne zlobit propojení mezi nimy. Když reflektor rozděláte a prstem zkusíte zatlačit na ten LED čip, tak Vám při tlaku prstem bude LED čip třeba svítit normálně. Sundáte prst (přestanete tlačit na LED čip) a zase to začne problikávat nebo to zhasne úplně. Alespoň u mě se to takto projevovalo. A to jsem ten LED čip měnil, už dvakrát a ten vadný se takto choval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]