Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou příklepovou vrtačku

Od: kvetulilinka* odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny. Chtěla bych manželovi koupit k vánocům příklepovou vrtačku. Ale vůbec nevím jakou značku. Jaká je asi nejlepší. Vím jenom, že by měla být rychloupínací. Cena cca 4000,-. Poradí mi někdo? Předem díky

doplněno 20.11.09 23:18:

Ještě se chci zeptat. V prodejně mi doporučili třeba tuto - Makita HR1830. Myslíte, že je dobrá?

doplněno 23.11.09 23:06:

Tak pánové, doufám, že naposledy. Vrtací kladivo jsem škrtla. Ale rozhoduji se mezi Bosch GSB 19-2 RE a Narex EVP 13 G-2H3. U "bošky" se mi líbí, že má rychloupínák, což vím, že manžel chtěl.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hepcziiik*
hodnocení

3x

když kvalitní techniku, co si nechá hodně moc líbit, tak jedině NAREX!

papene*
hodnocení

2x

*nevi*To bude těžké.Každý dává přednost jiné značce.

Tady malá ukázka: nejlepsiceny.cz/...

*klik* monitor.cz/...

vrtacky.heureka.cz/...

Dobrý výběr*hej*

hodnocení

2x

Já dávám přednost značkám Makita a Bosch,používám je profesionálně a nemám s nima žádný problémy.

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Dejte manželovi prachy ať si ji koupí sám. Já bych to osobně uvítal. Lepší, než dostat něco, co se mi nebude líbit, nebo vyhovovat.

doplněno 19.11.09 12:07:

Jinak příklepovou Narexku mám 26 let a nadělala spoustu práce. Dobré zkušenosti mám i se značkami Makyta, Hitachi a Metabo, ale to byly profesionální stroje.

hodnocení

2x

Od firmy BOSCH třeba tuto:

eshop-bosch.cz/...

mil®
hodnocení

1x

Narex. Už jsem si koupil novou generaci, ale ta stará mi ještě stále funguje.

narex.cz/...

alf*

bráchovi fungují narexky ještě po otci, jedna taková malá, snad jen do 10 mm a pak taková opravdu velká, má dokonce takové madlo na držení na konci. Těm může být, no 30, 40 let? No a já jsme s narexkou již, kolik, asi 9 let také spokojen.

brumla*
hodnocení

0x

Já mám asi 15 let Narexku a nemůžu si vynachválit. Velmi užitečná je i funkce nastavení rychlosti, tu doporučuji.

kvetulilinka*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Ještě jsem teď byla v prodejně a tam mi poradili, že pokud se vrtá hlavně do panelu, tak je nejlepší pneumatická nebo vrtací kladivo. Jak to vidíte?

rv*

ta pneumatika je to, co je např. tady v tom silném zeleném uprostřed.

eva.cz/...

Tyto typy jsou velmi výkonné, nejsou pro normální vrtáky (mají upínání SDS). Občas je mají za cca 1000Kč, je nutno zkontrolovat, zda mají vypínání příklepu a otáčení, pak se dají použít i na sekání. Pokud to má být vrtačka jen do bytu, tak stačí jakákoliv, těch děr se obvykle dělá jen pár a za zbytek peněz pořídit třeba becherovku.

ta výše uvedená vrtačka Bosch je naprosto luxusní. líbí se mi. Až na tu cenu, ale asi zhruba koresponduje s kvalitou. Vrtacím kladivem zase asi nebudete dělat běžné bytové práce menšího rozsahu. Na hmoždinky a podobně stačí ta výkonná vrtačka. A na vrtání plechu, dřeva, příček z itongu i kremických obkládaček, dlažby na podlaze, lamina, vrtací kladivo není potřeba, to se hodí nastavbě nebo při rekonstrukci bytu. Možná Vám taky podavači radí, abyste utratila co nejvíc korunek. Pokud manžel pracuje obecne na stavbách, nebo rekonstr. bytů a pod, nebo máte dům je pravděpodobné, že kladivo využije. do bytu se mi to zdá přehnané. Prostě záleží cím vším se zabývá.*smich*

dracek*
hodnocení

0x

i já se přidám k zastáncům Narex jen doporučím aby byla s nuceným příklepem ,do panelů i betonu je to o 100% svažší než s dřívějším zubovým příklepem

papene*
hodnocení

0x

A nedá se náhodou rychloupínák dokoupit?

doplněno 23.11.09 23:16:

Ale to by vyšlo dráž nejspíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]