Nejste přihlášen/a.
Nejspíš některý spotřebič, nebo ještě pravděpodobněji špatná elektroinstalace mi dělá na TV šedo-bílé pruhy. Jak ale zjistit od čeho to je, popř. jak odrušit? Elektřina je bohužel v hliníku.
Takové jako světlejší a tmavší pruhy nebo prostě šedý pruh jednlitý a bez obrazu? Pokud to jenom "jakoby problikává" je problém v těch hliníkových rozvodech. Máme doma ten samý problém a jediné řešení je asi vyměnit rozvody na měď.
Co zkusit dotáhnout spoje? Hliník má tendenci obtékat, takže se někde zvýšil přechodový odpor. Někdy je prý i slyšet z krabičky nebo zásuvky slabé bzučení, v noci vidět i lehce modré světlo, jak jiskřičky přeskakují na nedokonalém spoji. Avšak záměna za Cu rozvody je časem stejně nevyhnutelná.
Jenomže čas pracuje pro mě. Než budou Cu rozvody, tak já už tu nebudu.
Čekám že někdo vymyslí jak dostat nové rozvody do starých průtahů bez bourání.
Teoreticky by mohol byť vadny filtračny kondenzator v telke.Ak môžete skuste televizor niekde inde.Môže byť vadna aj antena.Tych chyb tam môže byť viac.Nemusi sa jednať len o hlinikovy rozvod elektriny.Vala ludi ma hlinikovy rozvod a všetko je v poriadku.( No nevylučujem to.)
Já si kdysi koupil krimpovací kleště od firmy Vorel. Znak mají jako Sazka akorát zrcadlově otočený a nekrimpuje to, ale ten konektor jenom "ožužlá".
Znáte součástku jménem "kurvítko"? Tuto součástku naleznete tak, že rozeberete přístroj do posledního detajlu, pak jej složíte, a součástka která nikam nepatří je právě ono "kurvítko". Funkce této součástky je zde od toho, aby znehodnotila přístoj přesně týden po záruce, jem ožné že se zde aktivovala o něco dříve
berte tento příspěvěk prosím s humorem, kolegové servisáci prominou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.