Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
prosímo radu.Máme novou tv Lg. Signál využíváme přes satelit ,poskytovatel Freesat.
Tv má PCMCIA card slot . Jakou čtečku karet musím koupit aby mi tam šla karta,šlo to do tv a fungovalo to ?
Když už se ptám,dovolím se zeptat ,co dalšího kromě úspory místa (zmizí satelitní set top box a ovladač ) změna přinese?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz,ale nejsem v těchto technických věcech znalá a chci se vyhnout zbytčně špatné koupi. Děkuji za radu Lenka
Aha. Takže jestli tomu dobře rozumím ,tak kromě úspory místa mi to nepřinese ždáná pozitiva? Lepší obraz, více kanálů, více pořadů se skrytými titulky ( v rodině je neslyšící) atd?
A ještě mínus v tom co píšete výše...
Váš televízor podporuje satelitné vysielanie v norme S2 a v tejto norme sú už šírene skoro všetky programy tu zachytiteľné v Europe. Televízor má funkciu Fast scan pre skylink,čiže si sám naladí dostupné kanály po spustení ladenia. Pokiaľ máte satelitný prijímač,tak kúpou dekodovacieho modulu len ušetríte miesto a bude vám stačiť jeden diaľkový ovládač. Ak sa rozhodnete pre kúpu modulu tak má byť certifikovaný pre Skylink a ma mať na sebe nápis Skylink Ready.
Když má Freesat, tak jí funkce Fast scan Skylink bude jako mrtvému zimník.
To platí i pro certifikaci či nápis Skylink ready.
Právě ,k čemu mi bude , že to pojede na Skylink,kdž máme Freesat.
My jsme Sklink měli ,ale kostičkoval nám šíleně obraz , kdykoli se trochu zatáhla obloha . Tak máme Freesat, ten nám to nedělá.Osobně bych -kdyby Skylink nezlobil, byla raději za něj,protože je levnější.
Pane ® , když jste tedy od fochu .Má to u nás nějaké řešení nebo máme zůstat u té krabičky?
V případě, že televize má satelitní tuner a podporuje dnešní standard DVB-S2 je blbost používat externí satelitní přijímač. Pokud tedy nemá nějaké speciální funkce, ale to se bavíme o zařízení za 5 tisíc a víc.
Takhle je to jen další spotřebič elektriky, který se může také kdykoliv pokazit. Takže určitě dát pryč, koupit CA modul do CI slotu, který je Skylink ready a používat přijímač v TV.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.