Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych zařízení skládající se ze dvou diod které budou střídavě blikat asi po jedné nebo dvou vteřinách + nabíjení přes 9 voltovou baterii,nebo tužkové baterie. Něco malého - existuje něco nebo kdo by to mohl vyrobit? Děkuji za odpověd.
Nejjednodušší je použítí 2ks blikajících LEDek, napájených z baterie 3,5 až 14V. Ta devítka moc dlouho nevydrží, raději 3xAA, (4,5V), některé diody jdou i při 3V...Toto je takový základ, pokud nebude vadit, že občas bliknou společně. A další barvy, případně
Případně nějaký takový blikač, zde i s bližším popisem; nebo projděte tady jednotlivá zapojení, snad si vyberete...
Nebo stavebnice blikače
Děkuji moc za typ,líbí se mi ta stavebnice - je sice na 9 voltovou baterii. Potřeboval bych aby to vydrželo blikat v kuse tak 500 hodin asi půl měcíce. Jen mě zajímá zda to dostanu jako stavebnici nebo tak jak je to na fotce už sestavené a sletované. Momentálně neznám nikoho kdo má pájku,a kuli dvoum kusům se mi ji nechce kupovat.-))
je to stavebnice. viz tady je odkaz na návod na sestavení. Napájet se to klidně dá z 12V baterie, budou tam elyty na 16V. Tranzistory to určitě snesou. Pro napájení potřebujete Aku nebo baterii 12V/ min 4Ah. pokud to má vydržet 500hodin. Pokud vím, dělají se nejbližší vyšší 7Ah. Máte to i s rezervou 3Ah.
Se sestavením stavebnice, zkuste se porozhlédnout po nějakém radioklubu, nebo kroužku elektroniky. Děcka se na tom s chutí vyřádí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.