Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střídavě blikajicí diody

Od: jirkajc® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,potřeboval bych zařízení skládající se ze dvou diod které budou střídavě blikat asi po jedné nebo dvou vteřinách + nabíjení přes 9 voltovou baterii,nebo tužkové baterie. Něco malého - existuje něco nebo kdo by to mohl vyrobit? Děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejjednodušší je použítí 2ks blikajících LEDek, napájených z baterie 3,5 až 14V. Ta devítka moc dlouho nevydrží, raději 3xAA, (4,5V), některé diody jdou i při 3V...Toto je takový základ, pokud nebude vadit, že občas bliknou společně. A další barvy, případně

doplněno 17.12.18 06:41:

Případně nějaký takový blikač, zde i s bližším popisem; nebo projděte tady jednotlivá zapojení, snad si vyberete...

doplněno 17.12.18 06:45:

Nebo stavebnice blikače

hodnocení

Děkuji moc za typ,líbí se mi ta stavebnice - je sice na 9 voltovou baterii. Potřeboval bych aby to vydrželo blikat v kuse tak 500 hodin asi půl měcíce. Jen mě zajímá zda to dostanu jako stavebnici nebo tak jak je to na fotce už sestavené a sletované. Momentálně neznám nikoho kdo má pájku,a kuli dvoum kusům se mi ji nechce kupovat.-))

jentak*

je to stavebnice. viz tady je odkaz na návod na sestavení. Napájet se to klidně dá z 12V baterie, budou tam elyty na 16V. Tranzistory to určitě snesou. Pro napájení potřebujete Aku nebo baterii 12V/ min 4Ah. pokud to má vydržet 500hodin. Pokud vím, dělají se nejbližší vyšší 7Ah. Máte to i s rezervou 3Ah.
Se sestavením stavebnice, zkuste se porozhlédnout po nějakém radioklubu, nebo kroužku elektroniky. Děcka se na tom s chutí vyřádí.

olinl
hodnocení

0x
Jen nápad-nějaký upravený blikač na kolo od Číňanů..
hodnocení

Blikač na kolo jsem taky zvažoval.jen si nejsem jist jak dlouho to bude blikat potřeboval bych tak alespn 14 dní až 21 dní 24 hod denně. ví to někdo? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]