Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení repro

Od: shaggyn* odpovědí: 8 změna:

Pěknou víkendovou sobotu všem diskutujícím,

měl bych možná až příliš laickou otázku na znalce audia, mezi které se nepočítám. Získal jsem reproduktory Xavian. Typ i konektory jsou na fotce. Chtěl bych je nějak propojit, ale nevím si rady s těmi konektory. Do cinche samozřejmě nejdou. Jsou silnější a vypadá to, že je potřeba zesilovač, do kterého momentálně investovat nechci. Je nějaká jiná možnost propojení. Na obrázku vidíte ještě starší přístroje, kterými disponuji. Mám i hi-fi věž s kasickými svorkami na kabely z repro. Do těch jsem ale vždy "svíral" pouze užší kabely. Ty od Xavianu jsou tlusté až hamba, když odmontuji ten kolík. Nějaké nápady? Či to vyřeší jen koupě zesilovače?

Propojení repro
Propojení repro #2
Propojení repro #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Budou to repráky bez výhybky. LF a HF je zvlášť připojení hloubkových a výškových reproduktorů. + a - je jasné, červený a černý. Takže buďto příslušný zesilovač, nebo výhybku.

hodnocení

1x

Zpátky na stromy...

Poslal jsi sem fotografie kousků dvou zařízení.

1) konektory a kabel reproduktorových soustav

2) zadní stranu magnetofonu (tape deck) ONKYO TA-6511.

Tato dvě zařízení se přímo propojit nedají! Mezi magnetofon a reproduktory musíš vřadit ještě zesilovač!

Magnetofon má výstup na CINCH konektory, těmi se propojí na obdobné konektory zesilovače (případně s redukcí na jiný typ konektoru). Eventuelně se na druhou dvojici CINCH připojí například gramofon nebo tuner pro nahrávání na magnetofon.

Zesilovač pak má na vstupu CINCH konektory - do těch se zapojí výstup z magnetofonu a pak bude mít svorky pro připojení reproduktorových soustav. Do těch zapojíš ty tlusté kabely z reprosoustav.

shaggyn*
hodnocení

Diky za info. Muzes byt konkretnejsi? Co je vyhybka? Poprupade dat nejaky typ na zesilovac levny.

Vyhýbka je takový bazmek v reprácích, který "dělá" to, že rozděluje signál do výškového repráku (toho menšího) a do hlubšího/středového (toho většího) z jednoho zdroje/káblu. U takové bedny je jen jeden vstup, červený a černý. Tady máš dva vstupy, zvlášť na výškový a zvlášť na hloubkový, to znamená, že potřebuješ zdroj signálu, který bude kmitočty posílat zvlášť do těch repráků. A nejlepší by byl ten příslušný zesilovač.

jabraka*
hodnocení

0x

Je tu zoufale málo informací.Z reprosoustav nebývají vyvedeny samostatné reproduktory.Lepší reprosoustavy jsou vždy vybaveny výhybkou.Reprosoustava potřebuje k funkci vždy zesilovač,při trošce štěstí lze využít ten z HIFI věže.Propojení lze vždy nějak provést,při nejhorším i naletováním koncovek.

JABRAKA

shaggyn*
hodnocení

Já bych Vám samozřejmě podal více informací. Ale ty fotky říkají asi vše. Nevím, co víc napsat. Jsou to reproduktory Xavian XN 125. Byly mi darovány, ovšem bez zesilovače. Proto nevím, jak je nyní propojit. Zkusím určitě Hi-fi věž a následně bych se díval po nějakém zesilovači. Ale nasadili jste mi brouka do hlavy, zda se mám v budoucnu dívat po nějakém speciálním zesilovači, či zda je jedno, jaký zakoupím. Ale pokud by bylo cokoliv třeba vyfotit nebo dodat info, udělám to.

111®
hodnocení

0x

nevím jestli se dívám blbě, ale na žádném tom černém bazmeku nevidím výstup na repro

15.12.18 18:00

viz výše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]