Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozená SD karta

Od: alkatarka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, během focení maturitního plesu mi karta zahlásila chybu, tak jsem ji vyměnil a fotil dál. Teď se chodá fakt, že ve fotoaparátu (Nikon D7500) fotky lze zobrazit, nejde žádná smazat, ani další vyfotit. V PC se ozve zkus připojení zařízení, v seznamu zařízení přibude "Generic SD Card", ale v discích žádné zařízení není. Vím, že se dá obsah karty nějak obnovit, ale za celou kariéru se mi toto stalo poprvé a nevím co s tím.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pro příště máte alespoň ponaučení, že ty dva sloty na karty tam nejsou pro legraci, a budete na jednu z nich zálohovat.
A přímo z fotoaparátu to stáhnout nejde? Když fotoaparát fotky vidí a zobrazí OK, tak nevím, proč by je přes kabel nešlo stáhnout do PC.
doplněno 12.12.18 21:57: ernie: tak to se omlouvám. D7000,7100 i 7200 měl 2 sloty na SD kartu. U D7500 se asi někdo v Japonsku "zamyslel" a udělal "vylepšení". To by mne u poloprofi mašiny vážně nenapadlo.

Buď kecáš ty anebo ti v Nikonu. D7500 má podle nich jeden slot. Každopádně, nemá ten krám něco jako softvarové zamykání karty? Není omylem tak zamčená?

Ano, v recenzích je napsáno, že uživatelé jaksi nepreferovali zálohování v terénu, tak od něj výrobce u D7500 upustil. To je argument panečku :) Taky mě to překvapilo.

Buď je ten argument vymyšlený, nebo jsou uživatelé čím dál hloupější (což je ostatně patrné i na faktu, kdo všechno dnes nosí na krku DSLR). Dva sloty používám od první chvíle a zatím jsem nepřišel ještě ani o jednu fotografii. Tohle by pro mne byl velmi pádný argument, koupit si 7200 místo 7500.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]