Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr fotoaparatu

Od: dcsport odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Jelikož se v tom vůbec ale vůbec nevyznam potřeboval bych poradit

koukal jsem na Sony cyber shot dsc-hx60 což je fotoaparat kolem 5 tis

samozřejmě chtěl bych +- v této cenové kategorii fotoaparat který pořízuje pěkné fotky

ovšem nejsem si jist jestli tady se neplati více za značku

rád si nechám poradit

předem moc děkují

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

HX-60 je velice univerzální fotoaparát pro běžné amatérské focení, to co nabízí nebo spíš nenabízí nejlepší fotomobil o tom bych ve srovnání s HX vůbec nezmiňoval *smich*

hodnocení

0x

Více za značku? A kolik byste si za fotoaparát tak představoval? Pěkné fotky, což je velice relativní pojem, dělá kdyžtak fotograf a ne fotoaparát. Přístroj je jen prostředek k nim.

jabraka*
hodnocení

0x

Takových dotazů tu bylo letos několik.Laikovi mohu jen odpovědět toto:

Nekupuj si fotoaparát,nebudeš - li ho používat na uměleckou či technickou fotografii.Dnes jsou moderní telefony vybaveny po fotografické stránce lépe,než před pěti léty digitální kompaktní přístroje.Za 4 000 Kč si pořídíte telefon s velmi kvalitním fotoaparátem,který uspokojí majitele při pořízení snímků v rodině,přírodě i sportu.

JABRAKA

Jabraka: Za 4tis telefon s fotoaparátem na rodinu (snad...možná), přírodu (ten bych chtěl vidět) a na SPORT (tak to už je zcela sci-fi, to opravdu ne).

Martine, toto bylo mým Xiaomi 4. Pro fotku 10/15 bych řekl dostatečný.
Samozřejmě pro foťák v mobilu musí být ideální světelné podmínky. Foťák dokáže nastavením vyždímat kvalitu i za špatného počasí.
Výběr fotoaparatu
jabraka*

Mám celý album fotografií,martine,kde je soubor od focení svatby po záběry horské bystřiny,dětí venku i doma a řadu portrétů.a mohu říci,že lepší fotičky nevyfotím ani se svým OLYMPUSEM 450.Nehledě na videa.

JABRAKA

Klucí netrapte mne..

Já mám také Xiaomi Redmi 5 Plus, ale že bych s ním udělal lepší fotografie přírody, nebo sportovní fotografie než s dobrým fotoaparátem, to ne..opravdu ne.

jmlc: toto na fotografii přece není sport..A to ještě pomiňme, že na mnoho sportů je potřeba alespoň střední teleobjektiv..

.

Jasný... Ona otázka Co s tím chce fotit? Je na místě. Sport jsou i šachy ;)
Lumix je jako univerzální kompakt už starý.. mrkal jsem se na Sony... Ale dostal od táty tu starou D80

@martincakl ty jsi nějak akurátní. Je tam kolo, je tam helmička, tak je to sport.

mejz
hodnocení

0x

Bude taky záležet co budeš tím foťákem hlavně fotit.

dcsport
hodnocení

děkují za odpovědí ale jak jsem psál, chcí poradit fotoaparát za danou cenu nebo vyvrátit či potvrdit výběr hx60 :)

Co-s-tím-chceš-fotit !? Pokud sport jako @jmlc, tak to stačí

Vyhozené peníze to nebudou, pokud nemáte zkušenost- a z dotazu je zřejmě, že nikoliv - tak začnete fotit fotoaparátem, sice s určitými kompromisy / omezená práce s hloubkou ostrosti, v určitých ohniskových vzdálenostech horší optická kvlaita,../ ale alespoň nahlédnete do světa opravdovější fotografie a zjistíte, že tento typ přístroje Vám udělá radost a splní očekávání ev se posunete o krůček dále, ale to již budete konkrétně vědět co chcete fotit - a to je naprosto zásadní pro volbu typu aparátu, obkektivů či dalšího příslušenství. Ale to je již vyšší dívčí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]