Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zvažuji novou tv, ale jsem na vážkách, zda jít do prohnuté obrazovky, či nikoliv? Na internetu jsem se dočetla, že tv s prohnutou obrazovkou se moc neprodávají. Máte někdo zkušenost? Popř. jaké jsou výhody/nevýhody? Tv mám zavěšenou na zdi.
Momentálně váhám mezi těmito typy: UE50NU7442 vs UE49NU7372 – tato má lepší frekvenci, ale zrazuje mě právě ta prohnutá obrazovka, tak by mě zajímalo, proč bych třeba měla/neměla jít do této verze.
Děkuji za radu
Několikrát jsme si prohnutou zkoušeli a nikdy jsem ji nakonec nekoupili, vždy rovnou. U nás má televize velké úhly sledování, koukám na ni i přes chodbu otevřenýma dveřma, z křesla, sedačky, či z kuchyně. A z té prohnuté mám takový divný pocit. Rovná mi vyhovuje, nemám důvod měnit.
Jiná situace nastává u PC monitoru, prohnutý je výhoda, která se mi líbí.
Máme "prohnutého" Samsunga UE49MU6272...a nemohu si stěžovat. Dívání je prostě "trochu" jiné..nemohu říct zda lepší či horší než na klasickou "plochou" TV, ale jiné. A jestli bych si koupil znovu prohnutou TV? Ano..ale klidně i rovnou
Pozorovací úhly nikdy exaktně nezkoumám (a je mi záhadou, proč někdo ano). Na TV se dívák standardně tj. sedím(e) naproti TV na sedačce a jak z prostřed, tak z krajů je vše OK (vzdálenost od TV cca 3,5m). A pokud by mi někdo argumentoval nějakými úhly typu 170°, tak mu asi změřím teplotu..
Mě právě hodně zmátla tahle stránka, kde se uvádí:
Výrobci od prohnutých televizí pomalu ustupují, v roce 2017 je má v nových modelech zastoupen z větších výrobců pouze Samsung. Většina z níže testovaných televizí již není v prodeji, ale pokud na prohnuté televizi trváte, stále se dají zakoupit
http://www.covybrat.cz/nejlepsi-prohnute-televize/
Ale říkám si, že kdyby tomu tak bylo, tak by Samsung tyto tv dál nevyvíjel a neprodával, ale zkušenost nemám, takže chci nejdříve zjistit proč si tuto tv pořídit.
Ano, to je pravda. Prohnuté TV se vyrábí a prodávají již jen velmi málo. Největší efekt prohnuté TV je v podstatě jen pokud TV sledujete ze specifické vzdálenosti (50" TV zhruba tak z 1,5m). Když je vzdálenost větší, tak se smysl prohnuté TV poněkud ztrácí. Já mám doma oba typy TV (oba od Samsungu) a ani na jeden si stěžovat nemohu..a hodnotil bych oba stejně dobře.
Ano, my máme doma 3 modely od Samsungu a se všemi jsme naprosto spokojeni. Můj poslední model je Samsung UE40MU6172, který jsem si před rokem vybírala zejména v poměru cena/výkon, ale chtěla bych větší uhlopříčku. Už před rokem jsem právě zvažovala zda prohnutý obraz či ne, nakonec mě výše uvedený článek "přemluvil" ke koupi klasické tv, ale teď jsem znovu na vážkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.