Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se PŘEHŘÍVÁ XBOX 360 E?

Od: davejenej* odpovědí: 5 změna:

Náš rodinný XBOX 360 E se v jednom kuse přehřívá!

Zapnu hru a cca 5-10 sekund po načtení hry se zobrazí: The Xbox 360 is shutting down to protect the console from insufficent ventilation...(viz příloha)

Pak XBOX začne blikat červeně, pak se vypne, větráky se roztočí na 100 % a XBOX se pak celý vypne i s větrákama.

XBOX jsem precizně vyčistil od prachu (viz: blog-davejenej.webnode.cz/...) ale pomohlo to jen na jeden den.

Děkuji za každou radu jak se tohoto problému zbavit.

doplněno 08.12.18 09:07:

*sos*

Proč se PŘEHŘÍVÁ XBOX 360 E?
Proč se PŘEHŘÍVÁ XBOX 360 E? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co prach uvnitř konzole? To si jako myslíš, že otřením vnějšího povrchu dosáhneš odstranění přehřívání? Vyčištění mřížky tomu taky moc nepomůže.

doplněno 08.12.18 11:02:

1. Fén je na vyfoukání prachu slabý.

2. Pokud jsi ho vyfoukával tou mřížkou, tak jsi ho tam naopak ještě víc zazdil. Vyfoukávat musíš stlačeným vzduchem (jsou k dostání i speciální spreje se stlačeným vzduchem) proti směru foukání ventilátoru. Ovšem nejlepší je rozebrat, vyčistit celé chlazení a znovu složit.

davejenej*
hodnocení

Zapomněl jsem zmínit, že prach uvnitř jsem vyfoukal fénem na vlasy na nejnižší teplotu.

davejenej*
hodnocení

No rozebírat se mi to dvakrát moc nechce.

ja1
hodnocení

0x

Mohl by se přehřívat procesor CPU/GPU kvůli špatnému přechodu tepla z procesorů do chladiče ( jako bylo RROD - špatně doléhající chladiče a drolící se pasta, prodávala se na to opravná sada )

junkers*
hodnocení

0x

Asi špatnej přechod tepla z procáku na chladič = přepastování. Na netu určitě bude návodné video, něco jako "disassembling XBox360" nebo tak. Taky by se mi do toho nechtělo, ale jiná možnost není, jediě koupit novej XBox, a s původním dělat pokusy. PS4 taky slušně "topí", ale zatím jede bez problémku ..*andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]