Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenos tlf.cisla k zahr.operatorovi

Od: zajda888® odpovědí: 7 změna:
Pěkný večer,
je možný přenos českého tel.cisla k zahranicnimu operátorovi?
V rámci EU.
Díky za info

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Můžeš si pořídit tarif zahraničního operátora, ale české číslo k němu nepřeneseš. Navic pokud by ti někdo z Čech na tvoje zahraniční číslo volal / byť budeš v Čechách / bude platit za volání do ciziny ( to není totéž jako roaming ). A pokud ti jde o datové služby tak cizí operátoři nejsou hloupí a nejdýl po třech měsících ti data zpoplatní dodatečným poplatkem jak mu to unie při dlouhodobém roamingu umožňuje. Teda pokud už ve smlouvě nebudeš mít dodatečný sazby hned od začátku jako to mají všichni Poláci i Slovenský operátoři.
hodnocení

O slovenského operátora mi zrovna jde.
Takže tam mě taky zkásnou po třech měsících i když to nebudu mít ve smlouvě?
Myslím že O2 má nějaký podmínky za kterých funguje v Čechách stejně jako na Slovensku. Ty jediný umožňují volani na česká čísla za stejny ceny jako na slovenská. Orange to vim na 100% uplatňuje doplatek na roamingova data od začátku ( mají do písmene stejny podminky jako v polsku). Čtyřku myslím chválili že má jasnou cenovou politiku ale to je jestli se nepletu jenom předplacenka. Tarif myslím nenabízí. S týmobilem si nijak nepomůžeš ten nemá lepší data na Slovensku než u nás.
Pro představu - ten doplatek je cca 80 halířů za MB. V Polsku 18 grošů. To mají na všech předplacenkach používaných v roamingu. U tarifů to naskočí když se 90 dní nepřihlásí do vlastní sítě nebo ve chvíli kdy použití v roamingu převýší počet dnů kdy se sim používala ve vlastní sítí.

hodnocení

0x

blbost.

samozřejmě nejde.

hodnocení

Já si to myslel,akorát jsem si říkal,že třeba aspoň Slováci...

Těžko by mohl operátor na Slovensku používat číslo s prefixem +420

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]