Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
do chůvičky jsem koupila nabíjecí baterie Energizer AAA 1.2V 850 mAh. Po vybití jsem zkoušela nabíjet přes adaptér. Baterie se ale vůbec nezačaly nabíjet. Pokud chůvičku s bateriemi nechám v zásuvce ale vypnutou, signalizuje plné nabití baterie. Pokud ji zapnu a odpojím z elektriky, ihned začne signalizovat stav vybité baterie. Sada nabíjecích baterií od jiné firmy funguje normálně (když je chůvička na adaptéru tak se nabíjí - takže v chůvičce to zřejmě není...) Máte prosím někdo nějaký nápad co s tím?
Díky moc
Zkuste baterie Energizer nabít v jiné univerzální nabíječce, je totiž možné, že prostě tento typ neumí chůvička dobíjet. Pokud nepůjdou dobíjet ani v jiné nabíječce pak budou pravděpodobně vadné a v tom případě je reklamujte.
Osobně mám nabíječku která umí vyhodnotit vadné baterie a signalizací na to upozorní.
Některé nabíječky nemají rády totálně prázdné akumulátory. Je možné zkusit je oživit několika vteřinovým připojením na zdroj 12V. Impuls musí být krátký protože zřejmě dojde k ohřátí akumulátoru a při delším impulzu by mohl explodovat.
Pokud umí nabíječka provést cyklus nabití a vybití, tak je pak nechat proběhnout asi třemi cykly.
Akumulátor, ale zřejmě ztratí část své kapacity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.