Nejste přihlášen/a.
Dne 7.11.2009 jsem navštívil stránky e-shopu Pixmania a zaregistroval jsem se.Po shlédnutí stránek jsem našel videokameru za velmi dobrou cenu,tudíž jsem jí objednal a zvolil jsem platbu převodem.Na to mi přišlo potvrzení objednávky a výzva k uhrazení částky na konto firmy Pixmania.Ve středu 11.11.2009 jsem vložil peníze na účet a následující den byla objednávka schválená na základě převodu peněz.Firma se zavazuje po schválení objednávky po převodu peněz odeslat zboží na adresu do 96 hodin.Místo toho mi dnes 16.11.poslali na email informaci,že na mou žádost byla objednávka zrušena a chtějí bankovní údaje pro vyplacení peněz na můj účet.Já jsem jim odpověděl,že s rušením objednávky nesouhlasím a že chci mnou objednané zboží dostat.Co s tím mohu dělat?Je možnost zboží vymáhat právní cestou?Mám veškeré podklady - schválení objednávky i potvrzení o schválení po pčevodu peněz.Zboží je skladem ale už za jinou cenu,než byla v den mé objednávky.Zřejmě špatně nacenily zboží a teď se zdráhají zboží prodat.
Vymáhat to nemůžete, moc mě nenapadá na základě čeho by to bylo. Eshop prostě zboží neměl na skladě, ale na základě vaší platby ho objednal u dodavatele protože asi měl informaci že s tímto zbožím není problém. No a v momentě kdy ho po přijetí peněz opravdu od dodavatele objednal se dozvěděl, že už asi není a ani nebude - proto nezbývá než objednávku zrušit. Co jiného může obchodník dělat když zboží prostě není.
A ještě poznámek k tomu soudu - víte o tom že jste si zboží objednal ve FRANCOUZSKÉM obchodu? To že obchod funguje v češtině a tváří se jako český je jedno, vše se řídí francouzským právem, nikoliv českým - týká se to i věcí jako je vrácení zboží do 14 dnů, kvůli záruce nutnost poslat zboží do Francie, chybějící české návody... Což by samozřejmě znamenalo že i ten případný soud by musel probíhat ve Francii.
Určitě mají v obchodních podmínkách uvedeno, že potvrzením objednávky se uzavírá kupní smlouva. Tedy na základě toho jste vprávu. Možná tam ale bude věta, že si prodejce vyhrazuje odstoupit od smlouvy, když bude zboží nedostupné. Vyzvěte je, ať vám doloží vaše zrušení objednávky, s tím, že je to nesmysl. Prakticky ale nic nenaděláte.
to, že tam měli chybu v ceně je jejich problém. musí vám to prodat za cenu v době objednávky. ale jak bylo řečeno je to francouzský obchod. máte chut se soudit?
znám je, mají to tak dobře vošéfovaný, že se nebojím, že byste uspěl. Měl jsem podobný problém, kdy jsem si také objednal foťák za super cenu a pak mě nějaká kočka volala, že ho prostě nemají, jestlij ej chci za jinou vyšší cenu. řekl jsem, že na tom nesejde a koupil jinde, než si ničil nervy a platil právníka kvůli pár tisícům. Nakoupil jsem jinde, ať alespoň mají po kšeftu,a věřte, že pro ně to je taky ztráta. A vy můžete klidně spát alepoň že svý peníze uvidíte.
Moc toho nenaděláte, protože vemte na dlani chlup, když tam není. Klika je, že vám alespoň část peněz vrátí. Bohužel vlastní zkušenost. Stálo to cca 200,- Kč. Jediné co zbývá, v recenzi o internetových obchodech je příslušně zhodnotit, s upozorněním co se může případným dalším zákazníkům stát.
Pro příště, si nejdřív vyhledejte co na firmu najdete na internetu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.