Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kazeťák žvýká pásky

Od: nezname odpovědí: 12 změna:

Mám kazeťák SONY CFS 1055L rádio funguje normálně ale kazeťák namotává pásky. Když vložím kazetu a zapnu tak asi minutu funguje normálně ale pak se vypne a pásek je vytažený z kazety. Hlava je vyčištěná a kladka taky. Neví někdo proč to dělá?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

5x

Posun pásku je vesměs zajištěn od motoru na tónový hřídel a přítlačnou kladku.přes oba cívkové trny.Náhon je veden přes kluzné spojky,které umožňují rovnoměrný posun pásku.Pokud je pásek stejnoměrně navinutý,pak cívky při přehrávání napínají pések kolem hlav a umožní reprodukci.Pokud jedna ze spojek (navíjecí trn) selže,pak unášecí kladka pásek tlačí dále a ten se zmuchlá za tonovou kladkou,která přenáší otáčky na přítlačnou gumovou kladku.Takže se dá říci,že nefunguje spojka na navíjecím trnu .

JABRAKA

olinl
Souhlas s jabraka-buď se špatně otáčí unášecí trn(vyčistit) nebo na něm prokluzuje ona spojková třecí část(je vymačkaná) a nebo se můžou v kazetě špatně/těžce točit "špulky" s páskou-to dělaly nekvalitní výrobky.

hodnocení

2x
Na tom můžete čistit co chcete.
Tohle byl mizerný přístroj už v době kdy byl nový, natož teď.
Můžete to rozebrat a podívat se na celou mechaniku posuvu pásku, ale je to skoro škoda času.

martincakl:

přístroj to může být mizerný jak chce, ale pásky by muchlat neměl .

A co je škoda času pro tebe, muže být pro druhého dobrý pocit ze zprovoznění i když ne zrovna super přístroje ;)

hodnocení

2x

Magnetický záznam je králem všech záznamů signálu a vždy bude ;)

Jak zde bylo zmíněno, tenhle problém způsobuje nedostatečná síla navíjecího unašeče, někdy nečistota tónové kladky, případně hnacího hřídele tónové kladky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jeden z důvodů tohoto problému by mohl být ve volnějším pásku v kazetě - zkuste kotoučky s páskem dotáhnout (např. pomocí dvou tužek). Zdravím!

Prověřil bych napínání pásku, čili přední unašeč, zda neprokluzuje třecí spojka či řemínek, mám věž Sony a některé řemínky jsou jako nové a některé se úplně rozpadly...

72mona3*
hodnocení

0x

Omlouvám se, neodpovím. To už zvládli jiní ;)

Jen jsem nečekala, že se na sklonku roku 2018 ještě něco takoveho řeší. To byl problém mého mládí...

ben®

72mona3 - kazety se vrací tak, jak se před časem vrátil vinyl (dříve zvaný LP). Už jsem si také pořídil nový přístroj (zatím není nabídka velká) a občas na kazety, kterých mám "hafo", jedu .

72mona3*

Já ještě LP neopustila ;), ale kazeťák obcházím velmi opatrně. Asi jako nitroglicerin.*smich*

vernon
To je toho. Já si jestě před dvěma lety natáčel v nepřítomnosti pořady na VHS kazetu. Než jsem si koupil přijímač s PVR...
jabraka*

To Vernon:

Nedávno jsem šel po ulici a u jednoho krámku se válela kartonová krabice plná VHS pásků.A ne nějaké Blbiny,ale celkem dobré filmy.Asdi 50 ks.To by sis pošmákl!

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]