Nejste přihlášen/a.
Mám kazeťák SONY CFS 1055L rádio funguje normálně ale kazeťák namotává pásky. Když vložím kazetu a zapnu tak asi minutu funguje normálně ale pak se vypne a pásek je vytažený z kazety. Hlava je vyčištěná a kladka taky. Neví někdo proč to dělá?
Posun pásku je vesměs zajištěn od motoru na tónový hřídel a přítlačnou kladku.přes oba cívkové trny.Náhon je veden přes kluzné spojky,které umožňují rovnoměrný posun pásku.Pokud je pásek stejnoměrně navinutý,pak cívky při přehrávání napínají pések kolem hlav a umožní reprodukci.Pokud jedna ze spojek (navíjecí trn) selže,pak unášecí kladka pásek tlačí dále a ten se zmuchlá za tonovou kladkou,která přenáší otáčky na přítlačnou gumovou kladku.Takže se dá říci,že nefunguje spojka na navíjecím trnu .
JABRAKA
martincakl:
přístroj to může být mizerný jak chce, ale pásky by muchlat neměl .
A co je škoda času pro tebe, muže být pro druhého dobrý pocit ze zprovoznění i když ne zrovna super přístroje ![]()
Magnetický záznam je králem všech záznamů signálu a vždy bude ![]()
Jak zde bylo zmíněno, tenhle problém způsobuje nedostatečná síla navíjecího unašeče, někdy nečistota tónové kladky, případně hnacího hřídele tónové kladky.
Dobrý den, jeden z důvodů tohoto problému by mohl být ve volnějším pásku v kazetě - zkuste kotoučky s páskem dotáhnout (např. pomocí dvou tužek). Zdravím!
Omlouvám se, neodpovím. To už zvládli jiní ![]()
Jen jsem nečekala, že se na sklonku roku 2018 ještě něco takoveho řeší. To byl problém mého mládí...
72mona3 - kazety se vrací tak, jak se před časem vrátil vinyl (dříve zvaný LP). Už jsem si také pořídil nový přístroj (zatím není nabídka velká) a občas na kazety, kterých mám "hafo", jedu
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.