Nejste přihlášen/a.
Mám kazeťák SONY CFS 1055L rádio funguje normálně ale kazeťák namotává pásky. Když vložím kazetu a zapnu tak asi minutu funguje normálně ale pak se vypne a pásek je vytažený z kazety. Hlava je vyčištěná a kladka taky. Neví někdo proč to dělá?
Posun pásku je vesměs zajištěn od motoru na tónový hřídel a přítlačnou kladku.přes oba cívkové trny.Náhon je veden přes kluzné spojky,které umožňují rovnoměrný posun pásku.Pokud je pásek stejnoměrně navinutý,pak cívky při přehrávání napínají pések kolem hlav a umožní reprodukci.Pokud jedna ze spojek (navíjecí trn) selže,pak unášecí kladka pásek tlačí dále a ten se zmuchlá za tonovou kladkou,která přenáší otáčky na přítlačnou gumovou kladku.Takže se dá říci,že nefunguje spojka na navíjecím trnu .
JABRAKA
martincakl:
přístroj to může být mizerný jak chce, ale pásky by muchlat neměl .
A co je škoda času pro tebe, muže být pro druhého dobrý pocit ze zprovoznění i když ne zrovna super přístroje
Magnetický záznam je králem všech záznamů signálu a vždy bude
Jak zde bylo zmíněno, tenhle problém způsobuje nedostatečná síla navíjecího unašeče, někdy nečistota tónové kladky, případně hnacího hřídele tónové kladky.
Dobrý den, jeden z důvodů tohoto problému by mohl být ve volnějším pásku v kazetě - zkuste kotoučky s páskem dotáhnout (např. pomocí dvou tužek). Zdravím!
Omlouvám se, neodpovím. To už zvládli jiní
Jen jsem nečekala, že se na sklonku roku 2018 ještě něco takoveho řeší. To byl problém mého mládí...
72mona3 - kazety se vrací tak, jak se před časem vrátil vinyl (dříve zvaný LP). Už jsem si také pořídil nový přístroj (zatím není nabídka velká) a občas na kazety, kterých mám "hafo", jedu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.