Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trouba Mora VT548MX

Od: lukasn* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc/radu. Naše trouba Mora VT548MX kupovaná 2016/10 je čerstvě po vypršení záruky a máme následující problém. Když je trouba vypnutá, ukazuje na displeji teplotu 90 stupňů, a když ji zapneme otopná tělesa topí, displej postupně vyskáče na požadovanou teplotu (např. 200 stupňů), ale problém je ten, že v troubě těch 200 stupňů není. Otopná tělesa sice topí, ale určitě ne na požadovanou teplotu. Neporadil by mi někdo prosím, jestli by to nemohlo být třeba jen vadným termostatem? Třeba už se tu někdo setkal s podobnou závadou. Děkuji moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no jo, kalibrace, kdyby ukazoval 20, tak snad dobrý...někde by mělo být nastavení, ale to asi sám nedáte , dokumentace nemaje..

lukasn*
Takže radíte zavolat na servis? To jste mě moc nepotěšil. :(

111®
hodnocení

0x

No pokoukal bych po náhradním dílu, a pokud si to umíte vyměnit, ...

lukasn*
A který díl je třeba vyměnit?

hodnocení

0x

Jestli nemáte návod, nahlédněte manualypdf.cz/... - třeba pomůže.

rv*
hodnocení

0x

Co opravit záleží na tom, jak to koumáci v Mora vymysleli.

Na nastavení teploty může být otočné kolečko, které má na druhém konci právě termostat (který by se u vás rozbil). Údaj teploty na displeji by se bral z (asi) termočlánku a kromě zobrazování teploty by neměl na nic vliv.

Ale u vás to asi funguje tak, že teplotu nastavujete pootočením doprava, kdy na displeji požadovaná teplota stoupá a pootočením doleva klesá. Pak tam žádný termostat mít nebudete a o zapínání topných těles se stará elektronika, která porovnává vámi požadovanou teplotu s tím, co snímá (ve vašem případě vadný) termočlánek, nebo elektronika kolem něho.

beleg
hodnocení

0x

Měl jsem úplně stejný problém. V servisu mi vyměnili teplotní čidlo a související relé. Trouba opět funguje jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]