Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo poradit, jestli je u sklokeramické desky nějaký bazmek, který chrání kolečko před přehřátím? Proč se ptám - když zapnu kolečko na max, vidím, že hřejí všechny spirály, ale když tam postavím hrnec, tak to hřeje málo, po zvednutí je vidět, že část spirály nežhaví. Během chvilky ale po odstavení hrnce opět žhaví celá. Z toho dedukuju, že je tam nějaká ta ochrana proti přehřátí. Chci to kuchnout, tak sbírám informace .
Uvažuji,možná blbě - kdyby to bylo přehřátím,tak asi opačně,ne? Pokud tam je pánev,odebírala by teplo a mělo by to hřát celé. Pokud tam pánev není,přehřeje se to a půlka vypne...?
No taky jsem to nějak nechápal, pak jsem si to zdůvodnil tak, že když oddělám pánev, začne se plocha desky ochlazovat a funguje to.Dám na to rozpálenou ( nedostatečně ) pánev, odvod tepla je menší ( pánev už neochlazuje povrch tak, jak když tam není ), omezí se výkon. No jdu na to asi moc vědecky .
Ochrana tam nejspíš bude.
Jinak z tvého doatz vyplývá, že chceš, aby se ta plotýnka přehřívala. Nebo se pletu?
No pleteš . Já potřebuji, aby opravdu hřála na nastavený stupeň. Prostě naráz na ní nejde třeba smažit, protože i na max stupeň olej patřičně neohřeje. A jak jsem psal, tak jsem vysledoval, že když zvednu pánev, hřeje max polovina spirály. Držím pánev zvedlou a během pár sekund hřeje celá. Záhada. Proto jsem myslel, že je tam nějaká ochrana proti přehřátí( bimetal ), která se prostě rozeštelovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.