Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ID iPhonu k prodeji

Od: sabina odpovědí: 1 změna:
Zdravím.
Koupila jsem si nový iPhone 7 a starý 5s chci prodat.
Zájemce mám. Vše jsem vymazala a odhlásila pro jistotu ručně a nakonec jsem dala tovární nastavení. Což byla zřejmě chyba.
Mobil jsem dala do ruky novému majiteli a ten se chtěl přihlásit do svého nového zařízení. Bohužel po nastavení jazyka ho to přesune k části “zámek aktivace”, kde to po něm chce apple ID a heslo. Nemůžeme se dostat dále. Řekl mi, že se mám přihlásit na sebe (přijde mi to jako blbost, když jsem dala tovární nastavení). Nejde to. Nic to nebere. Zkoušeli jsem snad vše možné, ale přihlášení a zámek aktivace to prostě nebere. Nevíte co s tím? Děkuji předem :)

ID iPhonu k prodeji
ID iPhonu k prodeji #2
ID iPhonu k prodeji #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela*
hodnocení

0x

No.. A účet Apple ID, na který je zařízení přihlášené, je váš a znáte k němu správné heslo? Pokud ano (což dle nicku předpokládám), neměl by být žádný problém vypnout Najít Můj iPhone (FMI). Takže se doopravdy musíte ještě naposledy přihlásit k vašemu účtu, Find My iPhone vypnout a pak znovu do továrního nastavení. Anebo pro jistotu provést v iTunes Restore bez zálohy, protože Tovární nastavení v Nastavení nemusí vždycky fungovat tak úplně čistě pro prodej.

V případě, že heslo je správné, zařízení je připojeno k internetu

Úplně jistě nevím, jak je to ošetřené, jestli se FMI továrním nastavením nevypne, ale tovární nastavení provést jde, nebo to bez vypnutí FMI vůbec nepovolí tovární nastavení spustit. Nicméně továrním nastavením samotným to určitě nefunguje. Tuším ale, že se zapnuté FMI možnost "Obnovit všechna nastavení" vůbec nepovolí

A sice to sem nepatří a máte u mě palec nahoru za snahu situaci řešit, ale tohle je mor, že si iDevice pořídí i lidi, kteří vůbec netuší, co si nastavují, jak nastavují a proč nastavují.. A ve výsledku před prodejem ani neví, jak smazat fotky. Přesně s tímhle mám osobní zkušenost, že mi paní poslala zamčený iPhone, ale ona se k řešení vůbec neměla, no jednoduše nechápala, co mám za problém a asi měla dojem, že ji chci okrást nebo co.. Omlouvám se za moji osobní vsuvku, ale díky tomu jsem s fungováním Find My iPhone seznámená perfektně. Vás se tohle netýká a váš krok oceňuji. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]