Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí mobilu odpojování při nabíjení?

Od: rin* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

zajímalo by mne, zda mobilu vadí, když ho při nabíjení několikrát na chvíli odpojím a následně znovu připojím. Ptám se, protože jsem si pořídila napájecí kabel s magnetickým konektorem a při pohybu s mobilem při nabíjení se mi třeba několikrát za sebou stane, že se kabel odpojí a po chvilce znovu připojí.

Doufám, že je můj dotaz pochopitelný. :)

Děkuji předem za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

28.11.18 22:46
hodnocení

0x
Nevadí ;)

vernon
hodnocení

0x
Ne, nevadí.

cernylysak
hodnocení

0x

Vadí, sníží se ti výdrž baterie a pak ti ta baterie i dřív odejde, baterie jsou stavěné na určitý počet nabíjení a to odpojení a znovu připojení je jako jedno nabíjení. Baterie se má nabíjet skoro z vybitého stavu až do úplného nabití.

Ale o tom se většinou dočteš v manuálu, ten je potřeba si přečíst celý a ne jenom pár údajů.

Blábol. To platilo cca před 10 a více lety.

cernylysak

Jak myslíš, dohadovat se nebudu, já to v manuálu u nového mám.

U starých mobilů mi baterka funguje ještě po 10 letech

still10k*

Tohle je opravdu nesmysl cernylysaku. Dnesni baterie jsou uplne jine, nez jaky vy popisujete. Neni na celni strane toho manualu (ze ktereho to ctete) napsano Nokia 3310?

znalec1

Už jen to že to máte v manuálu značí že je to lež. Je to záměr výrobce aby to prostě co nejdříve odešlo do kytek.

Moderním Li-onkám svědčí co nejčastější nabíjení a vyhýbat se zbytečnému plnému vybití baterie, to znamená že je dobré jí nabíjet třeba už při 50%.

Tímto se řídím a baterie mi vždy sloužili mnohem déle než ostatním.

Dám příklad, měl jsem mobil cca 3roky a baterie i po 3 letech vydržela obstojně kdežto baterie mojí mamky co jí vybíjí furt třeba i do 5% nebo klidně i do vypnutí telefonu tak už je po dvou letech pomalu K.O.

vernon
Je to nesmysl. I když i u lithiových baterií je počítáno s určitým množstvím cyklů, životnost je dána prakticky pouze časem. Většinou jsou to dva roky při plné kapacitě a potom jde kapacita rapidně dolu. Nabíjet je možné lithiovou baterii kdykoli, nemusí se čekat na vybití a není potřeba dobíjet doplna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]