Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paměť mobilu 64 GB nebo 128 GB?

Od: brouskova odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

někde jsem slyšela, že pokud má telefon hodně GB, víc se seká.

Teď se rozhoduji mezi Honor 10 64GB a 128GB. Bez možnosti paměťové karty. Sama bych si vybrala 128GB, logicky, ale opravdu se nebude sekat? Není v něčem horší? Budu používat jen na fotky, nějaké aplikace, hry nejhraju.

Děkuji za názory a zkušenosti.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Telefon má dvě paměti a u obou je to přesně naopak - čím více, tím lépe:

1) Operační paměť (RAM) - čím větší, tím více aplikací spustíte najednou bez sekání telefonu - obvyklé hodnoty jsou mezi 2 - 4 GB

2) Paměť pro vaše data (fotky, videa, atd.) - čím větší, tím více dat se vám do telefonu vejde - obvyklé hodnoty jsou mezi 16 - 128 GB, já třeba používám jen minimum aplikací a fotky si v telefonu nenechávám, takže využiju sotva 10 GB

hodnocení

4x

Tak sama určitě víte, kolik paměti jste doteď asi tak potřebovala... Počítejte s tím, že fotky z nového mobilu budou kvalitnější a tím i větší, to samé videa, aplikace jsou taky čímdál větší, ale i tak si myslím, že pokud nepotřebujete mít v mobilu rok staré fotky a videa, několik filmů a stovky písniček, tak 64 GB stačit bude.

Pokud neřešíte finanční stránku a měl by vám mobil nějakou dobu vydržet, šel bych do 128 GB verze.
Ovšem rozdíl v ceně 2500 Kč za 64GB paměti navíc mi přijde dost velký.

hodnocení

3x

Seká se kvůli 1) malé RAM nebo 2) téměř plné paměti bez ohledu na kapacitu.

Pokud fotíte a natáčíte každý den, budete potřebovat větší paměť v telefonu. Já mám jiný telefon 64GB a i když si nezálohuju fotky do PC, mám to přes net na úložiště, mám stále 50GB volných. Používám to pouze občas na přenos filmů, co mi kamarád přinese na flešce.

doplněno 27.11.18 17:23:

No pokud budete mít mobil s 32GB a plných jen 20GB, bude to ok. Když budete mít 128GB a plných 125GB, bude problém...

Takže spíše v % - při zaplnění paměti 80-90% bude telefon (jakýkoliv) začínat s blbnutím.

Možná se ozvou nějací jablíčkáři, že jim se to jistě nestane... *smich*

Hledejte telefon s RAM 4GB - dnes je to nutné minimum. Další už záleží na potřebách jednotlivce.

brouskova
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jen mě zarazilo "bez ohledu na kapacitu" Jak jste to myslel? Tohle jsem nepochopila.

Děkuji

To znamená, že se seká, když už máte zaplněno třeba 31 z 32 GB nebo 127 ze 128 GB - v paměti zkrátka musí zůstat nějaké volné místo, aby telefon mohl správně pracovat. To samé platí i pro operační paměť (RAM).

// Dneska píšu nějak pomalu. :)

hodnocení

2x
V tomhle případě jde spíš jen o finanční hledisko. O kolik je ten kus s větší uživatelskou pamětí dražší. Aplikace, i když jsou rok od roku větší jsou pořád spíš v řádech stovek mega takže tam tě menší paměť omezovat nebude. Filmů v běžném rozlišení se ti do 64 giga taky vejde hafo a navíc mobil má rychlý USB-C konektor takže přetáhnout data do počítače a z počítače nebude trvat týden aby to nějak ospravedlnilo velký nárůst ceny "silnějšího" modelu. Grafický a výpočetní výkon volbou velikosti uživatelského prostoru neovlivníš.

vernon
hodnocení

2x
Na vnitřní paměti telefonu nezáleží. Já mněl donedávna 8GB (3,5GB volných) a stačilo to, protože jsem jí nepoužíval. Vše jsem měl na kartě (256GB).
brouskova
hodnocení

Určitě, ale zde u toho mobilu dát paměťvou kartu nemůžu právě... Proto nad tím tak přemýšlím.

Většinou je možné kartu připojit přes USB rozhraní.

hodnocení

0x
Mám známou, která nemá počítač. Takže všechny blbosti co nafotí má stále sebou v mobilu - pro tu je každá paměť malá.
Já měl donedávna 16 G a měl jsem problém s mapami - musel jsem odmazávat státy které nebyly zrovna zapotřebí abych tam dostal potřebné. Teď mám 32 G a zatím mi to stačí

hodnocení

0x

Jsou TŘI typy pamětí.

Operační paměť RAM pro práci systému, vnitřní "disk" telefonu většinou pro aplikace, a přídavná paměťová karta pro fotky, hudbu, dokumenty atd.

Váš vybraný Honor má 4 GB RAM (v pořádku), a buďto 64 nebo 128 GB vnitřního disku. Možnost přídavné paměťové karty nemá (což je naprd), takže byste měla volit logicky přístroj s větší diskovou pamětí.

Přídavná karta do telefonu může mít až kapacitu 256 GB, je ovšem dražší (2000-2500 Kč).

S tím sekáním je to, jak píšou ostatní, na velikosti nezáleží, záleží na tom, nakolik je disk plný. Nesmí být plný moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]