Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
někde jsem slyšela, že pokud má telefon hodně GB, víc se seká.
Teď se rozhoduji mezi Honor 10 64GB a 128GB. Bez možnosti paměťové karty. Sama bych si vybrala 128GB, logicky, ale opravdu se nebude sekat? Není v něčem horší? Budu používat jen na fotky, nějaké aplikace, hry nejhraju.
Děkuji za názory a zkušenosti.
Telefon má dvě paměti a u obou je to přesně naopak - čím více, tím lépe:
1) Operační paměť (RAM) - čím větší, tím více aplikací spustíte najednou bez sekání telefonu - obvyklé hodnoty jsou mezi 2 - 4 GB
2) Paměť pro vaše data (fotky, videa, atd.) - čím větší, tím více dat se vám do telefonu vejde - obvyklé hodnoty jsou mezi 16 - 128 GB, já třeba používám jen minimum aplikací a fotky si v telefonu nenechávám, takže využiju sotva 10 GB
Tak sama určitě víte, kolik paměti jste doteď asi tak potřebovala... Počítejte s tím, že fotky z nového mobilu budou kvalitnější a tím i větší, to samé videa, aplikace jsou taky čímdál větší, ale i tak si myslím, že pokud nepotřebujete mít v mobilu rok staré fotky a videa, několik filmů a stovky písniček, tak 64 GB stačit bude.
Pokud neřešíte finanční stránku a měl by vám mobil nějakou dobu vydržet, šel bych do 128 GB verze.
Ovšem rozdíl v ceně 2500 Kč za 64GB paměti navíc mi přijde dost velký.
Seká se kvůli 1) malé RAM nebo 2) téměř plné paměti bez ohledu na kapacitu.
Pokud fotíte a natáčíte každý den, budete potřebovat větší paměť v telefonu. Já mám jiný telefon 64GB a i když si nezálohuju fotky do PC, mám to přes net na úložiště, mám stále 50GB volných. Používám to pouze občas na přenos filmů, co mi kamarád přinese na flešce.
No pokud budete mít mobil s 32GB a plných jen 20GB, bude to ok. Když budete mít 128GB a plných 125GB, bude problém...
Takže spíše v % - při zaplnění paměti 80-90% bude telefon (jakýkoliv) začínat s blbnutím.
Možná se ozvou nějací jablíčkáři, že jim se to jistě nestane...
Hledejte telefon s RAM 4GB - dnes je to nutné minimum. Další už záleží na potřebách jednotlivce.
Děkuji za odpověď. Jen mě zarazilo "bez ohledu na kapacitu" Jak jste to myslel? Tohle jsem nepochopila.
Děkuji
Jsou TŘI typy pamětí.
Operační paměť RAM pro práci systému, vnitřní "disk" telefonu většinou pro aplikace, a přídavná paměťová karta pro fotky, hudbu, dokumenty atd.
Váš vybraný Honor má 4 GB RAM (v pořádku), a buďto 64 nebo 128 GB vnitřního disku. Možnost přídavné paměťové karty nemá (což je naprd), takže byste měla volit logicky přístroj s větší diskovou pamětí.
Přídavná karta do telefonu může mít až kapacitu 256 GB, je ovšem dražší (2000-2500 Kč).
S tím sekáním je to, jak píšou ostatní, na velikosti nezáleží, záleží na tom, nakolik je disk plný. Nesmí být plný moc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.