Nejste přihlášen/a.
totak: ale jo...druhé nejdůležitější kritérium..To ale neznamená, že u těchto dvou mobilů bude "poznatelný" rozdíl..A hlavně to neznamená, že "fotoaparát" v mobilu nahradí fotoaparát. Kvalitou se tak stále nestalo a ještě poměrně dlouho se tak nestane.
totak: hele..Kdyby tazatel opravdu měl zájem o porovnání reálné kvality fotografií z obou telefonů, tak by si dal tu práci, našel si na webu fotografie z těchto fotoaparátů v plném rozlišení a zkusil se na ně podívat..a vyhodnotit zda je to pro jeho účel OK. Já mu klidně z Xiaomi Redmi 5 Plus fotografie pošlu, ale i když mu někdo pošle fotografie z Asusu, nebudou stejné...a tak je opět neporovná. Takže jakékoliv naše subjektivní hodnocení mu bude stejně k ničemu. Ale jinak tedy..Slušnou (relativně) fotku za dobrého počasí (resp. při dostatku světla) udělá i přes pivní láhev. Ale u VŠECH telefonů nastane problém za osvětlení slabšího..v podvečer..a nedej bože samozřejmě večer.
Ale možná se tady najde někdo s oběma telefony (ale jaká je pravděpodobnost?), kdo nafotí zcela shodné fotografie za stejných podmínek a pošle je k porovnání, nebo je přímo vloží sem.
Jednou sestra strašně nadávala na fotky z mobilu - ukázala mi mobil, já sloupnul igelit z čočky a najednou to mělo fotky slušný. Tenkrát to byl nějaký šunt s 3MPX. Teď se všichni předhání, kdo bude mít více pixelů... to ale není rozhodující.
To zásadní je v hlavě a rukách.
Mrkněte se na aktuálně dost hodnoceného umělce
Pardon - mám xiaomi redmi note 4 - fotky jsou pro mou potřebu dostačující. Mohu doporučit.
Ovšem jedna fotka může být pro mne dostačující nebo i kvalitní, ale pro druhého to je šunt a fotka k ničemu. Hodnocení fotek nebo fotoaparátů a jejich teoretických fotek obecně je prostě nemožné.
Vysvětlím na jiném příkladu. Kamaráda jsem poprosil, aby se mrknul na auto z inzerce. Podle něj bylo v dobrém stavu a za ty peníze ok. Jel jsem 100km na místo. Vůz byl v dezolátním stavu - spíše vrak, za tu cenu 3x přeplacený.
ON MĚL PROSTĚ JINÉ ZKUŠENOSTI I PŘEDSTAVY O "DOBRÝ STAV VOZIDLA". No a v tom je ten zakopaný pes.
Já vám napíšu, že xiaomi je super, že jsou fotky perfektní... ale vám se líbit nebudou, protože mají něco, co mi nevadí...
Mrknu do fotek v mobilu a pošlu vám ji sem, třeba vám to pomůže.
Ta rada zní - kupujte telefon na telefonování a foťák na focení. Jsem téhož názoru jako kolega výše... Foťák v telefonu je prostě jen pro případ nehody či vyfocení upomínky... není to na dělání fotek, bez ohledu na internetové popisky.
Fotit se dá i foťákem z ruliček toaletního papíru.
Řekl bych, že laik rozdíl moc nepozná, v dané kategorii budou oba asi fotit skoro stejně. Osobně bych uvažoval i nad dalšími parametry, Mi Max 3 je třeba pro mne naprosto neovladatelný jednou rukou, Rozměr Zenfonu je tak akorát na hraně, ale zase může zaujmout vydatná baterie. Nové MIUI 10 se mi už moc nelíbí, zatímco u Zenfonu jsem odpůrce výřezů a skleněných zad, takže rozhodnutí by mělo být hlavně o preferencích, stylu a k čemu vlastně všemu telefon budete používat.
Oni by si to Martin nebo MBX nemysleli... fotky mají chyby... ale na vytištění 10/15 do alba to naprosto dostačuje.
Hodně pak záleží právě na těch situacích, které chcete fotit. Fotka v místnosti, šeru, pod lampou... to všechno pak hodně zamává kvalitou výsledné fotky. No a právě to je problém fotek z mobilu - neznám telefon, kde by byl objektiv tak dokonalý, přisvícení super...
Začaly se vyrábět přístroje naruby- tj. foťák, který telefonuje... např. mobilizujeme.cz/...
ale to je jiná cenová relace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.