Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který mobil vybrat

Od: fik odpovědí: 20 změna:
Rozhoduji se mezi Asus Zenfone 5 a Xiaomi mi max 3 jde mi hlavně o to který lepší fotí.Ma je někdo z vás.dik

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U foťáku si taky vybíráš kterej líp telefonuje?
Ono to bude víceméně stejné. Oboje fotky budou takový nemastný neslaný, asi jako že všech telefonů.

Lépe bych to nenapsal.

To je odpověď hodná člověka, který zamrznul v minulým století. Podle průzkumu trhu je kvalita pořizovaných fotek u mobilů druhým nejdůležitějším kritériem při vybírání mobilu hned po ceně. Teprve pak lidi posuzují výdrž baterie a hardwarové komponenty.
fik
hodnocení

Přesně tak

totak: ale jo...druhé nejdůležitější kritérium..To ale neznamená, že u těchto dvou mobilů bude "poznatelný" rozdíl..A hlavně to neznamená, že "fotoaparát" v mobilu nahradí fotoaparát. Kvalitou se tak stále nestalo a ještě poměrně dlouho se tak nestane.

Každý nemusí mít na krku celý den brašnu se zrcadlovkou na to aby si udělal fotku. Kdybysme se postavili na letiště vedle fronty na odbaveni kufrů a dali anketu, kolik z lidí ve frontě má v kufru na dovolenou foťák a kolik jich bude fotit mobilem, asi byste se ze svého snu brzo probudil. Nechci vést divoké debaty o kvalitě těch fotek.Samozřejmě, že nějaké teoretické megapixely dosažené navíc prokládaným režimem nenahradí optiku a světelnost objejtivu. Jenže to není důvod se sesypat na člověka který se jen zeptal který mobil fotí lip. Rada " kup si foťák " není odpověď na původní dotaz. Protože když na vás dá a zeptá se jaký kompakt má koupit zase mu někdo chytrej řekne - kompakty nejsou na nic, kup zrcadlo. To by se ale rozumný člověk neptal tady ale na nějaké pixmanii nebo jiném podobném webu.

totak: hele..Kdyby tazatel opravdu měl zájem o porovnání reálné kvality fotografií z obou telefonů, tak by si dal tu práci, našel si na webu fotografie z těchto fotoaparátů v plném rozlišení a zkusil se na ně podívat..a vyhodnotit zda je to pro jeho účel OK. Já mu klidně z Xiaomi Redmi 5 Plus fotografie pošlu, ale i když mu někdo pošle fotografie z Asusu, nebudou stejné...a tak je opět neporovná. Takže jakékoliv naše subjektivní hodnocení mu bude stejně k ničemu. Ale jinak tedy..Slušnou (relativně) fotku za dobrého počasí (resp. při dostatku světla) udělá i přes pivní láhev. Ale u VŠECH telefonů nastane problém za osvětlení slabšího..v podvečer..a nedej bože samozřejmě večer.

Ale možná se tady najde někdo s oběma telefony (ale jaká je pravděpodobnost?), kdo nafotí zcela shodné fotografie za stejných podmínek a pošle je k porovnání, nebo je přímo vloží sem.

Tady foto Xiaomi Mi Max 3:

kimovil.com/...

Za sníženého osvětlení, nebo noční foto..to stojí opravdu zato..

Asus na DxO:

dxomark.com/...

hodnocení

2x

Jednou sestra strašně nadávala na fotky z mobilu - ukázala mi mobil, já sloupnul igelit z čočky a najednou to mělo fotky slušný. Tenkrát to byl nějaký šunt s 3MPX. Teď se všichni předhání, kdo bude mít více pixelů... to ale není rozhodující.

To zásadní je v hlavě a rukách.

Mrkněte se na aktuálně dost hodnoceného umělce

doplněno 26.11.18 14:58:

Pardon - mám xiaomi redmi note 4 - fotky jsou pro mou potřebu dostačující. Mohu doporučit.

Ovšem jedna fotka může být pro mne dostačující nebo i kvalitní, ale pro druhého to je šunt a fotka k ničemu. Hodnocení fotek nebo fotoaparátů a jejich teoretických fotek obecně je prostě nemožné.

Vysvětlím na jiném příkladu. Kamaráda jsem poprosil, aby se mrknul na auto z inzerce. Podle něj bylo v dobrém stavu a za ty peníze ok. Jel jsem 100km na místo. Vůz byl v dezolátním stavu - spíše vrak, za tu cenu 3x přeplacený.

ON MĚL PROSTĚ JINÉ ZKUŠENOSTI I PŘEDSTAVY O "DOBRÝ STAV VOZIDLA". No a v tom je ten zakopaný pes.

Já vám napíšu, že xiaomi je super, že jsou fotky perfektní... ale vám se líbit nebudou, protože mají něco, co mi nevadí...

Mrknu do fotek v mobilu a pošlu vám ji sem, třeba vám to pomůže.

Který mobil vybrat
Který mobil vybrat #2
Který mobil vybrat #3
fik
hodnocení

Řada o ničem

Ta rada zní - kupujte telefon na telefonování a foťák na focení. Jsem téhož názoru jako kolega výše... Foťák v telefonu je prostě jen pro případ nehody či vyfocení upomínky... není to na dělání fotek, bez ohledu na internetové popisky.

Fotit se dá i foťákem z ruliček toaletního papíru.

krtek66
26.11.18 13:18
hodnocení

0x

Xiaomi...

nox®
hodnocení

0x

Řekl bych, že laik rozdíl moc nepozná, v dané kategorii budou oba asi fotit skoro stejně. Osobně bych uvažoval i nad dalšími parametry, Mi Max 3 je třeba pro mne naprosto neovladatelný jednou rukou, Rozměr Zenfonu je tak akorát na hraně, ale zase může zaujmout vydatná baterie. Nové MIUI 10 se mi už moc nelíbí, zatímco u Zenfonu jsem odpůrce výřezů a skleněných zad, takže rozhodnutí by mělo být hlavně o preferencích, stylu a k čemu vlastně všemu telefon budete používat.

fik
hodnocení

Pro jmlc :a odpověď na moji původní otázku by nebyla? Add nevím co nutí lidi psát odpovědi na to co se jich nikdo neptal...

a ještě porovnání - vyvážení bílé

Který mobil vybrat #4
Který mobil vybrat #5

26.11.18 15:41

krajina

Který mobil vybrat #6

hodnocení

0x
Existuje DxO index který se snaží porovnávat výkony ve stejných podmínkách. Je to obdoba Antutu zaměřená na fotky. Zkus si tam oba mobily najít
doplněno 26.11.18 15:55: dxomark.com/...

fik
hodnocení

Děkuji všem,jmlc diky,fotky pěkné ,asi to vyhraje Xiaomi

Oni by si to Martin nebo MBX nemysleli... fotky mají chyby... ale na vytištění 10/15 do alba to naprosto dostačuje.

Hodně pak záleží právě na těch situacích, které chcete fotit. Fotka v místnosti, šeru, pod lampou... to všechno pak hodně zamává kvalitou výsledné fotky. No a právě to je problém fotek z mobilu - neznám telefon, kde by byl objektiv tak dokonalý, přisvícení super...

Začaly se vyrábět přístroje naruby- tj. foťák, který telefonuje... např. mobilizujeme.cz/...

ale to je jiná cenová relace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]