Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pri zhasnuti svetla porad sviti

Od: joster odpovědí: 16 změna:
A pritom se mi upaluje kabel od elektriny

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když se upálí, pořád svítí?

doplněno 23.11.18 15:09:

A jaká jsou to světla? To bych asi koupil...

doplněno 23.11.18 15:12:

Z vašeho popisu je jasně zřejmé, že je něco špatně. Chtělo by to opravit a nebo koupit nové, hlavně zapojit jinýma rukama.

joster
23.11.18 15:07
hodnocení

Ano porad
joster
hodnocení

Led. Celou dobu normalne sviti a zniceho nic pri vypnuti to porad sviti a pali se kabel
joster
hodnocení

Musel jsem vypnout jistice jinak bych vypalil elektriku
23.11.18 15:13

*palec*

joster
hodnocení

Ja jsem prave na tom nic nedelal prave cely ctyri roky nic a najdou to zaclo
rudoslav*

LEDky odčas svítí nebo blikají i při vypnutém stavu. Děje se to pokud je společně veden kabel, kterým prochází proud a z něj se indukuje do vedlejšího vedení, jakmile se nabije v LED žárovce zdroj, tak blikne nebo lehce svítí.

Ale že se pálí kabely? To mi nějak nejde do hlavy.

joster
hodnocení

No to me prave taky ne. Podle me bude asi stara elektrika?
joster
hodnocení

Nechci do toho prave zasahovat a jenom se prave zeptat co stim?
joster
hodnocení

Akorat kdyz to necham zapnuty tak se nic neupaluje jenom kdyz to mam vyple
rudoslav*

Elektrika není nikdy stará, je buď špatná nebo dobrá. Pokud se tam něco takového děje a nezareaguje jistič nebo chránič, tak zavolat elektrikáře ať najde příčinu a vyřeší to. Jinam cesta nevede.

joster
23.11.18 15:22
hodnocení

Ok dekuji

hodnocení

2x

Zmatený dotaz bez přesného popisu situace.

Souhlas s Feraxem, musíte lépe popsat situaci, jen dodám, bez měření není vědění. Je třeba změřit, co to pálí, když tam nic nejde...

hodnocení

0x

Že by to dělal ten nezapojenej schodišťák a černohnědá fáze z jstiče ;)?.

Mám pocit, že jsem podobný styl otázky a doplňujících příspěvků už dneska někde viděl... Kde to jen bylo *nevi*?

pojistka2018
hodnocení

0x

Dobrý den, pokusím se pochopit Vaší otázku a poradit.

1/ pálení vodičů u světla při vypnutí vypínače mi připadá hloupé zjištění

2/ svícení světla LED po vypnutí vypínače /plný jas/ je také hloupé, světlo pouze malinko svítí nebo problikává, je způsobeno kapacitní vazbou v kabelu, lze odstranit připojením kondenzátoru impulzního paralelně ke svorkám svítidla /kondenzátor impulzní 0,68 μF/630 V AC/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]