Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký držák na TV?

Od: evaxxx odpovědí: 13 změna:
Dobry den, prosim o pomoc. Prisla nam dneska TV samaung 55, chceme ji na zed, ale problem je ten, ze prisla bez drzacku. Takze chci ten drzak dneska koupit idealne nekde v datartu, aby to bylo hned. A ne po webu. Je jedno jaky drzak koupim? Pridavam obrazek jak TV vypada ze zadu.
Jaký držák na TV?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ktrek66 mele kraviny.

V datartu mají držáky normálně, vaše televize bude mít rozteče VESA 400x400

Vzhledem k tomu, že televize má konektory na stranu, vám stačí tento plochý. Na stejném mám pověšenu taky 55"s konektory zadními.

datart.cz/...

hodnocení

0x

Jedno to není. Ten držák by měl být určen pro TV vaší velikosti (vesměs bývají od-do a do toho byste se měli vejít) a musí souhlasit rozteč šroubů na zadní straně TV s držákem. I když by měla ta rozteč být standardizovaná, člověk nikdy neví.

hodnocení

0x

Důležitý parametr jsou rozuteče šroubů na uchycení držáku na zadní straně TV a velikost obrazovky (potažmo váha TV). Jinak, i když vylučujete net, doporučuji kouknout na odkaz. Jsou zde velice levné oproti jiným dodavatelům a zde vyhledáte přesně co potřebujete a dodají do 2-3 dnů. Osobně ověřeno 2 x.;)

exasoft.cz/...

krtek66
hodnocení

0x

datard má držáky k hovnu...tam mají na malé TV...musíte jít jinde...nevím odkud jste takže neporadím kam přesně...já mám držák až z něměcka...protože mám 65" TV na stěně a měl jsem tam další aspekty, kterým jsem to musel podřídit :) jinak té rozteči se říká standartizovaně VESA...velké tv mají standardně 400x400 a malé 200x200 .

re4zon
Co to je za blabol? Drzak na 65 i na vetsi ma i blbe tesco. Ale jestli dalsi aspekty znamena mit drzak z platiny, tak chapu...
krtek66

no u mě byly aspekty to, že jsem měl tam měl zásuvky..a díru na kabely...takže držák musel mít rozměry takové, aby se do rámu vešly zásuvky...a držák na 65" která váží průměrně kolem 20kg bych nekupoval někde v TESCU

re4zon
No takovy specificky problem se chapat da. Nicmene drzak z tesca je uplne stejny jako odjinud, pokud je spravne dimenzovany. Mel jsem jich dost v ruce a lisi se vetsinou jen povrchem a slozitosti montaze. Setri se na zpracovani, ne na materialu s nulovou cenou. A 20 kg je na poradne prisroubovany kus plechu prd zatez, podivejte se na jake kolejnicce kolikrat visi kuchynske skrinky s hromadou nadobi.

hoststary*
hodnocení

0x

a) víte rozměr (a hmotnost) televizoru - podle toho si držák vyberete

b) rozteč děr si můžete změřit školním pravítkem nebo krejčovským, je to tak zvaná TESA norma, obvyklý rozměr je 100 x 100 mm a podobné. Většina držáků je nastavitelná pro různé rozteče, takže to je vedlejší informace

c) můžete si zvolit různé držky - fixní, který drží/..., nedá se naklápět, nebo různé sklopné. Záleží na vás, podívejte se na televiznidrzaky.cz/...

d) nemusíte kupovat u vámi uváděné firmy, držáky mají i jinde.

VESA, nikoli TESA. Já vím, že je to asi překlep, ale aby tazatelka nehledala násvosloví marně... Navíc je ten rozměr napsán v manuálu a u příslušného modelu i v popisu parametrů na internetu, takže nic měřit nemusí. A nedávejte tazatelce odkaz na VESA 200x200, když má čtyřstovku.

TAk pardon, může mít i VESA 200x200, ale stejně je lepší koupit variabilní 400 (jde zmenšit)

rv*
hodnocení

0x

No záleží, co od držáku chcete. Všechny musí splňovat nosnost a rozteč VESA dle televize. Nejlevnější jsou pevné, pak můžete mít naklápecí - třeba proto, že sedíte nízko a aby byla TV kolmo k vám a nakonec otočné - aby bylo možno sledovat TV třeba z kuchyně.

evaxxx
hodnocení

Dekuju moc za odpovedi. Uz mam koupeny ten z dataru gogen. Jen mi rekli, ze musim koupit jedte v hornabachu dva srpuby ze ty dva co tam jsou tam budou pasovat ale pak ty dva dalsi ne. Tak uvidime. Dekuju moc, fakt jste mi pomohli :))

Ještě byste tam měla mít u toho držáku plastové distanční podložky mezi držák a televizi, myslím že na každou díru 3 ks. Vymezuje se tím potřebná vzdálenost televize ode zdi. Ale nevím, jestli tím disponují všechny držáky. Možná tam budou taky dvě sady šroubů do televize, kratší, delší. Každopádně přísně dodržte montážní postup podle návodu, hlavně použití podložek a šroubů, ať se vám nesprávnou montáži nestane, že zašroubujete šrouby moc hluboko do přístroje a neponičíte vnitřek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]