Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji zrepasovat 12V akumulátory od vrtačky Makita. Máte někdo zkušenosti s akumulátory z Číny? Které konkrétně byste mohli doporučit, případně se kterými máte jaké zkušenosti? Našel jsem jedny baterie na ebay, velikost sub C (SC) 20ks Nicd 2200mAh za celkem pěknou sumu.
Jinak samozřejmě vím o Sanyo, GP a Panasonic, ale na to moje "občasné"použití se mi zdají zbytečně drahé.
Díky
Tak já bych 1) varoval před ebay a jejich kupodivu poloviční váze baterek oproti našim "drahým" - jejich weby snesou všechno a jen se budete 3 měsíce trápit.
2) doporučuji firmy, které se repasy živí.
Osobně jsem zkusil v Brně jednu firmu před pár lety. Akumulátory z 1,8Ah na 2,2Ah jsou super silné (v aku METABO), nabíjím tak jednou za čtvrt roku, používám příležitostně 3-5x měsíčně. Přitom skladuji v garáži bez topení.
Přestavěl jsem dva packy 12V pro šroubovák BaD na 3 ks Li-ion 18650 (3000 mA) z Číny + modul PBC BMS a vyšlo to (každý) na cca 220 Kč. Je to trochu složitější úprava, ale jde to a vyjde to levněji a "mělo" by to mít i vyšší kapacitu. Pokud by jsi měl zájem, pošlu odkazy na Aliexpres na oboje.
Díky moc, klidně pošlete. A vážil jste články, jste si jistý, že nemáte falešné? Taky jsem koupil z číny Li-ion (s úsměvnými 9000mAh), ale místo váhy cca 42 g mají jen asi 24g, takže jsem pěkně naletěl a kapacitu mají mnoooohem nižší.
Používám nabíjecí baterie 18650 a mám jak levnější "bombastické" čínské, tak Panasniky s relativně nižší kpacitou a vyšší cenou. Jenže články s deklarovanou kapacitou 5 až 7.000 mAh mají někdy i 10 x nižší, články Panasonic s 3.500 mAh mají deklarovanou kapacitu +-100 mAh. Takže co je ve finále levnější, nebo výhodnější?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.