Dobrý den,elektrikáři, když se mění jistič před elektroměrem, nahlásí se to nejprve na ČEZ, rozblombuje a vymění za stejnou hodnotu. Je pravda, že se teď musí dávat nějaké jiné jističe? Zapojení zůstává? Kdybych chtěl navýšit jistič z 20/3 na 25/3 jaký by byl poplatek? Děkuju jestli mi to někdo vysvětlí
Při navýšení (ne výměně) dodavatel zpravidla požaduje novou revizní zprávu... Při výměně vadného jističe musí mít stejnou hodnotu, charakteristiku B, a zkr. proud 10kA, podle oblasti a dodavatele dokonce požadují i konkrétní typ, třeba OEZ apod.
Osobně jsem neměnil, ale ta revize má logiku. Co když mám za jističem málo nadimenzovaný rozvod. Ano vím, je tost hypotetické, ale ta možnost tu je. Jedná se o změnu a ta by měla z něčeho vyplývat. Jinak se přepojí 2 x 3 vodiče, popř 2 x 4 u dvoutarifu pokud by se měnil HDO jistič, zaplombuje , zapíší se stavy a není co řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.