Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook z bazose

Od: kururu odpovědí: 49 změna:
Strašně se mi líbí jeden herní notebook, kterej jsem našla na bazosi. Je 2 roky starý, prý s ním nikdy nebyl problém a je po odborném pročištění. Jedná se o značku: Dell inspiron 7720 a stojí 9000kč. Brala bych ho, ale bojím se, že jestli to není velký risk, zrovna z bazose... Ale tak já mám teď pc a nb asi 8 let starý, sice tam nic nerozjedu, ale nějak to funguje:D takže i tam to by mohlo vydržet... No já nevím, co myslíte?

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Dell inspiron 7720 není herní notebook ani omylem, je to normální 17"multimedíální střední třída. Cenu bych viděl tak na 7-8 tisíc. Ale jestli je v perfektním optickém stavu, disk nemá vady, repráčky nechrčí a je v původní krabici s příslušnstvím, dal bych za něj i těch 9 tisíc.

Herní notebook znamená něco úplně jiného, než co vám tady vysvětlují jmlc a kolikoli. Herní notebook se neurčuje podle ceny, ale podle komponent. Je to stroj nekompromisně vyladěný pro hráče. Kdo není hráč, nikdy nebude vědět, co pojem herní notebook znamená a bude vám tvrdit, že to nemá jasné parametry. Naopak má a to velmi jasně vymezené.

Např. tady je za 8 tis.
pc.bazos.cz/...

Jo, herní notebook se určuje podle komponent. Ale ty komponenty jsou dražší než pro nějaký "kancelářský" noťas. Jo, tenhle noťas není špatný, ale je dva roky používaný, pravděpodobně nerepasovaný, nezkontrolovaný odborníkem (tj. kdo ví, co v tom je za skrytý balast/vady).

Proč prodejce ten notebook prodává?

Podle ceny se to neurčuje, ale jejich cena s ohledem ne HW prostě je jinde. Tazatelka nedokázala uvést, co to má za HW ani SW. Cena za něco 2roky starého je jediný parametr. A z něj ta informace prostě křičí.
kururu
hodnocení

Procesor Intel Core i7-2630QM o frekvenci 2,00 GHz, max až 2,90 GHz
Operační paměť 8 GB DDR3
Grafická karta NVIDIA GeForce GT 650M 2 GB GDDR5
Displej: 17,3" Full HD
Rozlišení 1920×1080
Pevné disky 500 GB SATA + 250 GB SATA + slot MSATA na SSD kartu
Optická mechanika DVD Super Multi
Wi-Fi 802650M.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
Výstupy 4× USB 3.0, 1× HDMI, 1× VGA
Podsvícená klávesnice
Repro 2.1 (subwofer na spodu notebooku) zvuk parádní
Baterie kolem hodiny
Prodáme notebook po celkovém vyčištění. Mohu nechat v notebooku hru Far cry 5 a Assassin Creed Odyssey funkčnost her níže. Doporučuji i když je po odborném vyčištění tak používat při hraní s chladící podložkou. Předání v centru Brna. Samozřejmě notebook se předvede kupujícímu.
still10k*

to jmlc a kolikoli: Ani jeden z vás dvou nebyl ochotný si ten notebook vygooglovat, pak byste věděli, že tento typ mnoho konfigurací nemá. A ani jeden z vás dvou neví, co je to herní notebook. A zase jsme u stejného problému, kdy laici z neznalosti a lenosti vytváří mýty a polopravdy až nepravdy, které pak další laici předávají dál.

Ale já vám zvednu pérka *bojovnik* *smich*

still10k*

to kururu: Taky jste rovnou mohla dát link na ten notebook, nikdo vám to tady nevyfoukne. Snad *smich*
pc.bazos.cz/...
Není špatný, jestli vám vyhovuje, kupte ho. Zkuste ho usmlouvat na 8300,- argumentujte tím pražským inzerátem na 8 tisíc.

kururu
hodnocení

Ale mně trochu vystrašily tady tyhle komenty. Já teď nevím jetsli je dobrý nápad ho teda brát. My jsme kupovali už hodně krát elektroniku přes bazos a vždycky v pohodě, ale tak notebook...
@still10k 11:11komentar o ramce... vyhledal jsem si hned, netuším ale co majitel vyměnil či doplnil (SSD, ram) a zmiňuji sw. Ten považuji za nejdůležitější pro práci, protože jak zaznělo, rozjet hra se dá, záleží na fps atd. Jestli to má originální OS, Office a Autocad, pak je cena dobrá. Ovšem pokud se náhodně nevypne ;)
still10k*

to kururu: Nenechte se vyděsit. Sama píšete, že z inzerce kupujete často, tak asi znáte rizika, která te s sebou nese. Já kupuji z inzercí a aukcí velmi často, je to můj přivýdělek, kupuji levně rozbité věci, opravuji a vracím do oběhu.

Nechte si notebook předvést, požadujte navíc test disků na chyby, nebo alespoň screeny smart statusu z CDI, nebo HD Tune. Notebook je trochu potlučený, jak je vidět na druhé fotce. Až ho budete mít v ruce, koukněte mu na rohy a na panty, jestli tam nemá oděrky a praskliny v plastech, to by mohlo naznačovat pád. Koukněte mu pod klávesy, jestli tam není přilepený nějaký bordel, to by naznačovalo polití. Koukněte také na šroubky, jestli nejsou moc poškrábané, to by naznačovalo, že už do toho někdo lezl a mohl něco poškodit.
To vše snižuje životnost a tedy i cenu. Myslím že těch 8000 bude akorát za tenhle notebook.

Jen tak pro zajímavost, okolo 12-13 tisíc se dá koupit nějaký starší čistokrevný herní notebook, třeba nějaký MSI, nebo Asus Rog. Nechcete se poohlédnout spíše po nich? Nedávno jsem podobný koupil za 6000, jen měl zlomený pant.

kururu
hodnocení

(Strašně moc děkuju, že mi rozumně radite, protože nikdo jinej se v tom v mém okolí moc nevyzná:D)
Já sa praveze dívám celej den na ntb, ale furt nevím jakej vybrat. Vím, že v budoucnu ho budu rozhodně potřebovat na 3D modelování, grafický programy atd. Tedkim bych ho využila hlavně na hry...
Rodiče mi řekly, ze tak do 15k, takže musím vybírat podle toho...
kururu
hodnocení

Já nad tím dneska už zabila strašně moc času, ale já prostě najdu ntb, ke kterému nejsou kolikrát recenze a já prostě z těch parametrů nezvládnu vyčíst, jaké hry to utáhne atd..., :/
still10k*

Můžete hledat i na youtube natočená videa z her. Hledat buď s typem, nebo i jen s grafickou kartou, někdy je konfigurace v komentářích. Je to trochu detektivní činnost :)

No huraaaa, konečně zásadní info. Cenový limit a plán práce na PC. To se dá něco začít hledat...
Kolega still jistě už má něco v merku. Já se svou neznalostí mrknu zítra v práci... Teď si dám kafe...
still10k*

No něco jsem v rychlosti našel, ale je ze Šumperka. Tenhle notebook bych viděl tak na 12.500,- Za 13 by vám ho mohli prodat, když nemá SSD. Ale tyhle MSI mají nesmrtelné klávesnice, dělá jim je SteelSeries, to jsou velcí profíci přes herní věci.

pc.bazos.cz/...

@still10k - pekný...

co byste řekl na sbazar.cz/... ta záruka je dobrá věc, ale chce to podrobnosti. Záruka totiž není vždy zárukou.

Já bych asi nehledal jiné verze než s GTX řada 9 a výš... pokud by tam mělo být v budoucnosti nějaké to grafické zpracování..

Disk SSD se dá vyměnit klidně časem... za větší. DDR4 už je snad nutnost.

Hledal bych tedy ideálně možnost disku M.2, DDR4, grafiku GTX9.. + nakoupeno v CZ se zárukou - no a cenu na nějaké částce 16000,- s nabídkou ceny o 2000,- nižší.

still10k*

Taky dobrý jmlc *palec* Ten prodejce má v nabídce ještě tohle sbazar.cz/... Ale je to plzeňák, to je přes celou republiku z Brna :D

kururu
hodnocení

Oba ty ntb jsou super. Jen já jsem z Brna... Ale do toho Šumperku bych i dojela...
Děkuji vám oboum
still10k*

Není zač *pozdrav*

Myslím že s tímhle MSI neuděláte chybu, pokud budete mít kliku a bude v pořádku. I těch 14 je dobrá cena, ale zkuste ho stáhnout na ceně na tom SSD disku.

Abych se přiznal, už jsem jednou málem od Asus RoG zběhnul k MSI, měl jsem doma na zkoušku jejich top herní notebook a moc se mi líbil právě kvůli té klávesnici. Ale nakonec jsem stejně koupil RoG. No ale do dneška mi to vrtá hlavou, ty RoGy od Asusu mají klávesnice takové "normální", žádný shit, ale také žádný šlágr. Občas se třeba kousne klávesa a musím ji odťuknout aby povolila. A jako hráč si na tu klávesnici dost potrpím a SteelSeries dělá opravdu perfektní klávesnice...

Dohoda se SteelSeries byl od MSI výborný tah *palec2* Pěkně mi to šrotuje v hlavě *poctar* *smich*

kururu
hodnocení

Ještě se mi dost líbí ten Lenovo s tou zárukou... Škoda, že jsou oba tak daleko. Mám obavy, že rodiče nejspíš kvůli tomu daleko nepojedu a vlakem jsem zjistila, že by mi to sebralo 5hodin :/ ale jako dost uvažuju nad tím, že bych dojela, jinak totiz nevím jakej nbsp... :/
still10k*

Už jsem koukal speciálně po Brně, ale nic moc tam teď v nabídce nemáte. Ani na Aukru. Tak zkuste nějakou spolujízdu, dokáže to třeba náklady na cestu snížit na polovinu.
google.com/search/...

kururu
hodnocení

Dívala jsem na ten Lenovo a ten chlápek říkal, že by mi ho klidně dovezl. Ale pořád si nejsem jistá jestli ho vzít... :D
kururu
hodnocení

Nakonec ho brát nemůžu, protože musím nějak okolo 10k... Ale asi se ještě kouknu na ten msi...
kururu
hodnocení

Ten msi je fuč a prý můžu do 13k a víc ne...
kururu
hodnocení

Mně asi neybyde nic jinyho než vzít ten za 9k, který jsem představovala na začátku...
Je jich spousta, zvlášť při Black výprodejích. Kdo má na nový za 50, prodá za 10 ... Buďte připraveni
still10k*

Nedivím se že byl rychle prodaný. Dobré nabídky dlouho nevydrží.

Našel jsem Asus RoG v Brně na letgo: letgo.cz/...

Sice je za 14, ale to není reálná cena. Za stejnou cenu se běžně prodávají stejné stroje ale s i7 šesté generace, vyšší GTX grafikou a SSD diskem. Tenhle má i5, 950GTX a nemá SSD. Jestli má ten člověk rozum, tak sleví na 13, možná i 12 tisíc. Jestli ne, tak je to blázen a od bláznů rychle pryč *bezim**hledam*

hodnocení

0x
Na Bazosi bych nekoupila ani zlámanou grešli !
Podvodníci mají v dnešní době hody,
díky důvěřivým lidem.
---
Koupila bych zboží jedině tehdy,kdy bych se tlf.zkontaktovala s prodejcem,
abych mohla k němu zajet a aby mně notebook předvedl.
Jo a brát sebou pořádnýho chlapa ;)
kururu
hodnocení

On tam píše, že samozřejmě si to všechno můžu vyzkoušet před ním, a většinou je to i samozřejmostí:D

hodnocení

0x
Bazoš užívám deset let s jediným problémem, který se vyřešil k mé spokojenosti. Druh otázka je "herní ntb za 9000,-". To je holý nesmysl.
doplněno 18.11.18 10:23: Zkuste zjistit informace: procesor, rám, disk, grafická karta. Dále sw vybavení, doklad o koupi či servisu, charakter dosavadní práce na ntb, záruky prodejce. Pak můžete opravdu zohlednit riziko vs. "Sleva"
doplněno 18.11.18 10:24: Ram paměti, ne rám :)

Když si koupíte notebook (nebo PC), tak jeho hodnota po koupení okamžitě klesá a nadále klesá velmi rychle. Nevyznám se v tom natolik, abych řekla přesná čísla, ale myslím, že i těch 9000 je na dva roky starý možná víc, než jeho skutečná hodnota. Ano, když se udělá repas, tak ta cena je trochu vyšší, ale tohle dva roky používaný notebook bez repasu, maximálně s továrním nastavením. (pokud vůbec nějaký notebook existuje)

kururu
hodnocení

Momentálně ho prodává za 9k
Herní ntb se nový prodává v akci 30tis. Ten dva roky starý koupený za 20tis herní v pravém smyslu slova není. Stejně tak vám můžu prodat plně funkční herní počítač za 3500,- .. jen je 12 let starý. chcete? Slovo "herní" nemá jasné parametry. Já na něm občas hraju solitér...
kururu
hodnocení

Parametry tam samozřejmě napsal, takže graf. kartu, procesor atd. znám... On se zdá být dobrý, ale celkem mě znepokojilo, že se může náhodně vypínat nebo tak... A prej 2 roky pro notebook jsou v pohodě..
No tak náhodný vypínání ... To je super vlastnost :D po té jsem vždy toužil. Nemluví tato vlastnost něco o k.o.? Když se chcete zbavit peněz, pošlu vám číslo účtu...
kururu
hodnocení

Boze, tady jevkaždej rádoby chytrej:D Jasně že si nebudu kupovat notebook, kterej se mi uprostřed práce najednou vypne
No pardon... Ten ntb, pokud jste parametry, vlastně název typu, uvedla správně, všichni se shodují, že se nejedná o herní ntb. Nové hry mají minimální požadavky na hw vyšší. Grafika herní není. Ram DDR3 8gb je tak nějak málo, kombo disk .. prostě ten ntb není na nové hry. A pokud se někdo zmíní, že se může sám vypnout... Není to už jen z logického pohledu nesmyslná koupě? Přeji vám to správné rozhodnutí, abyste byla spokojená.

hodnocení

0x

Aha, takže notebook, který původně stál nějakých 20+ tisíc někdo prodává na Bazoši za 9000? Po dvou letech? Můžeme to brát takto:

a) cena elektroniky po koupení okamžitě klesá, je to na bazoši, protože na solidním portálu (aukro...) by to za tuhle cenu nikdo nekoupil

b) prodejce netuší, že cena po koupení okamžitě klesá, vlastně žádný notebook nemá nebo je nefunkční (případně fukční natolik, aby si kupující ničeho na první pohled nevšimnul) a myslí si, jakou dává dobrou cenu

Pokud není blázen, bude chtít zaslat na dobírku, předat osobně nebo poslat peníze předem. V případě, že si notebook necháte poslat, tak může říct, že ho po cestě rozbila pošta, pokud nebude funkční. Pokud zaplatíte předem, je možné, že neuvidíte ani peníze ani notebook. Pokud si to předáte osobně, může jet notebook na první pohled dobře, až doma zjistíte, že se třeba samovolně vypíná nebo tak něco.

Moje rada: když už něco kupovat použité, tak buď aukro nebo použité na alze a podobně. Když vám to nepůjde, bude to rozbité, peníze vám nedojdou, vždy se můžete bránit.

U bazoše se můžete maximálně modlit.

kururu
18.11.18 09:37
hodnocení

Díky
kururu
hodnocení

My jsme přes bazos kupovali nabytek, kola, obrazovku na pc, myčku, pracku, sporák, postel, kotel a tv, všechno máme tak 2-3 roky a zatím jsme se vším spokojeni. Jen já mám obavy z toho noťasu. Nemám se toho prodejce na něco zeptat, co by mi pomohlo k výběru? Nebo nemám vám poslat odkaz? Že byste mi poradila, vypadá to, že se celkem vyznate...

hodnocení

0x

Ani náhodou.

au1
hodnocení

0x
v samotnym nakupu na na bazosi nevidim vubec zadnej problem, roky tam nakupuju a prodavam veci. Je pravda, ze nikdy postou, kdyz kupuju zbozi si prohlidnu a vyzkousim, pak zaplatim. To stejny ocekavam kdyz prodavam. Pak se nemuze stat, ze po vybaleni z baliku zaslanyho postou kupujici ihned vypisuje mejly ze to a tamto nefujguje.
Jak pisou ostatni, problem bude spis v tom samotnym ntb a co od nej ocekavate. Jestli ten soliter a nejakou blbost na online hrach pres web, pak budete zrejme spokojena. Jestli si na tom chcete zaparit nejakou strilecku ci strategii, budete zklamana.
kururu
hodnocení

Jo, chci si na tom zahrát nějaké dobré hry... Proč bych měla být zklamaná?

2 roky starý notebook prostě není "herní". Možná tak kdyby byl úplně nový a pořizovací cena by byla 50 000 a víc Kč. Co chcete hrát? Jako ano, možná to pojede, možná bude fungovat, ale proč to chcete riskovat a nezkusíte raději aukro nebo alzu nebo nějakou jinou stránku, kde jde koupit starší notebook, ale zároveň vám ta stránka dává nějakou ochranu v případě, že daný předmět nebude fungovat?

Zaplatíte 9000, notebook vám pojede týden, pak odejde. V servisu vám řeknou, že odešla základová deska a jste nahraná. Neříkám, že na aukru nebo tak by vám následná reklamace prošla, ale aspoň máte možnost to nějak řešit. Bazoš se s vámi bavit nebude, prodejce řekne, že jemu notebook fungoval v pořádku, že to není jeho chyba. A vy jste hodila 9000 do kanálu. Na nábytku a tak se nedá nic zkazit, ten prostě "je", s tím se nedá ani moc podvádět. Ale elektronika, kde je 1000 a jedna věcí, které se můžou rozbít, tam bych to neriskovala.

au1
Definujte pojem dobre hry. Zatim se tu bavime nekonkretne. Nevime jake ma ntb parametry, nevime co za hry na nem chcete hrat, nevime jestli vam bude vadit ze si danou hru zahrajete v 800 na 600 pri 15ti FPS...
kururu
hodnocení

Tak já nepotřebuju nějakej vyloženě herní, to jsem zas špatně uvedla. Mně stačí když tam rozjedu csgo, lolko, OW,...
kururu
hodnocení

Tak já hlavně ani nevím jaký potřebuju minimální parametry pro to, abych rozjela to co chci.
Chci něco koupit, protože to nové stálo před dvěma roky dvakrát víc. Nevím, jestli to není rozbité, jestli to využiji, ale chci to. Myslíte si, že je to super koupě? TAK ZNOVU: NENI TO DOBRÁ KOUPĚ!
kururu
hodnocení

No, notebook budu potřebovat ve třeťáku tak či tak (kvůli programim, ktery na svým starým, zdedenym nerozjedu), tak si chci stejně koupit nějakej rovnou, kterej využiju na hry s ostatníma. Ale já teda fakt nevím jakej si vybrat. Jako můžu ledatak nějakej okolo 10k a chtěla bych, aby mi to rozjelo ty hry co chci. Fakt nevím jak si vybrat teda...
au1
ja myslim ze dobry, na ty hry co pisete s konfiguraci co je psana nahore, prinejhorsim na to lolko se stahnou detaily. Osobne bych sel radsi do MSI nebo Lenova, mivaji lip poreseny chlazeni. Pokud mate limit 10 tisic, asi nic moc lepsiho nesezenete. Mozna bych pockal po vanocich, lidi dostanou pod strom novej notas a budou se zbavovat starych. Pokud teda nespechate a nechcete notas taky na vanoce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]