Nejste přihlášen/a.
Dell inspiron 7720 není herní notebook ani omylem, je to normální 17"multimedíální střední třída. Cenu bych viděl tak na 7-8 tisíc. Ale jestli je v perfektním optickém stavu, disk nemá vady, repráčky nechrčí a je v původní krabici s příslušnstvím, dal bych za něj i těch 9 tisíc.
Herní notebook znamená něco úplně jiného, než co vám tady vysvětlují jmlc a kolikoli. Herní notebook se neurčuje podle ceny, ale podle komponent. Je to stroj nekompromisně vyladěný pro hráče. Kdo není hráč, nikdy nebude vědět, co pojem herní notebook znamená a bude vám tvrdit, že to nemá jasné parametry. Naopak má a to velmi jasně vymezené.
Např. tady je za 8 tis.
pc.bazos.cz/...
Jo, herní notebook se určuje podle komponent. Ale ty komponenty jsou dražší než pro nějaký "kancelářský" noťas. Jo, tenhle noťas není špatný, ale je dva roky používaný, pravděpodobně nerepasovaný, nezkontrolovaný odborníkem (tj. kdo ví, co v tom je za skrytý balast/vady).
Proč prodejce ten notebook prodává?
to jmlc a kolikoli: Ani jeden z vás dvou nebyl ochotný si ten notebook vygooglovat, pak byste věděli, že tento typ mnoho konfigurací nemá. A ani jeden z vás dvou neví, co je to herní notebook. A zase jsme u stejného problému, kdy laici z neznalosti a lenosti vytváří mýty a polopravdy až nepravdy, které pak další laici předávají dál.
Ale já vám zvednu pérka
to kururu: Taky jste rovnou mohla dát link na ten notebook, nikdo vám to tady nevyfoukne. Snad
pc.bazos.cz/...
Není špatný, jestli vám vyhovuje, kupte ho. Zkuste ho usmlouvat na 8300,- argumentujte tím pražským inzerátem na 8 tisíc.
to kururu: Nenechte se vyděsit. Sama píšete, že z inzerce kupujete často, tak asi znáte rizika, která te s sebou nese. Já kupuji z inzercí a aukcí velmi často, je to můj přivýdělek, kupuji levně rozbité věci, opravuji a vracím do oběhu.
Nechte si notebook předvést, požadujte navíc test disků na chyby, nebo alespoň screeny smart statusu z CDI, nebo HD Tune. Notebook je trochu potlučený, jak je vidět na druhé fotce. Až ho budete mít v ruce, koukněte mu na rohy a na panty, jestli tam nemá oděrky a praskliny v plastech, to by mohlo naznačovat pád. Koukněte mu pod klávesy, jestli tam není přilepený nějaký bordel, to by naznačovalo polití. Koukněte také na šroubky, jestli nejsou moc poškrábané, to by naznačovalo, že už do toho někdo lezl a mohl něco poškodit.
To vše snižuje životnost a tedy i cenu. Myslím že těch 8000 bude akorát za tenhle notebook.
Jen tak pro zajímavost, okolo 12-13 tisíc se dá koupit nějaký starší čistokrevný herní notebook, třeba nějaký MSI, nebo Asus Rog. Nechcete se poohlédnout spíše po nich? Nedávno jsem podobný koupil za 6000, jen měl zlomený pant.
Můžete hledat i na youtube natočená videa z her. Hledat buď s typem, nebo i jen s grafickou kartou, někdy je konfigurace v komentářích. Je to trochu detektivní činnost
No něco jsem v rychlosti našel, ale je ze Šumperka. Tenhle notebook bych viděl tak na 12.500,- Za 13 by vám ho mohli prodat, když nemá SSD. Ale tyhle MSI mají nesmrtelné klávesnice, dělá jim je SteelSeries, to jsou velcí profíci přes herní věci.
@still10k - pekný...
co byste řekl na sbazar.cz/... ta záruka je dobrá věc, ale chce to podrobnosti. Záruka totiž není vždy zárukou.
Já bych asi nehledal jiné verze než s GTX řada 9 a výš... pokud by tam mělo být v budoucnosti nějaké to grafické zpracování..
Disk SSD se dá vyměnit klidně časem... za větší. DDR4 už je snad nutnost.
Hledal bych tedy ideálně možnost disku M.2, DDR4, grafiku GTX9.. + nakoupeno v CZ se zárukou - no a cenu na nějaké částce 16000,- s nabídkou ceny o 2000,- nižší.
Taky dobrý jmlc Ten prodejce má v nabídce ještě tohle sbazar.cz/... Ale je to plzeňák, to je přes celou republiku z Brna :D
Není zač
Myslím že s tímhle MSI neuděláte chybu, pokud budete mít kliku a bude v pořádku. I těch 14 je dobrá cena, ale zkuste ho stáhnout na ceně na tom SSD disku.
Abych se přiznal, už jsem jednou málem od Asus RoG zběhnul k MSI, měl jsem doma na zkoušku jejich top herní notebook a moc se mi líbil právě kvůli té klávesnici. Ale nakonec jsem stejně koupil RoG. No ale do dneška mi to vrtá hlavou, ty RoGy od Asusu mají klávesnice takové "normální", žádný shit, ale také žádný šlágr. Občas se třeba kousne klávesa a musím ji odťuknout aby povolila. A jako hráč si na tu klávesnici dost potrpím a SteelSeries dělá opravdu perfektní klávesnice...
Dohoda se SteelSeries byl od MSI výborný tah Pěkně mi to šrotuje v hlavě
Už jsem koukal speciálně po Brně, ale nic moc tam teď v nabídce nemáte. Ani na Aukru. Tak zkuste nějakou spolujízdu, dokáže to třeba náklady na cestu snížit na polovinu.
google.com/search/...
Nedivím se že byl rychle prodaný. Dobré nabídky dlouho nevydrží.
Našel jsem Asus RoG v Brně na letgo: letgo.cz/...
Sice je za 14, ale to není reálná cena. Za stejnou cenu se běžně prodávají stejné stroje ale s i7 šesté generace, vyšší GTX grafikou a SSD diskem. Tenhle má i5, 950GTX a nemá SSD. Jestli má ten člověk rozum, tak sleví na 13, možná i 12 tisíc. Jestli ne, tak je to blázen a od bláznů rychle pryč
Když si koupíte notebook (nebo PC), tak jeho hodnota po koupení okamžitě klesá a nadále klesá velmi rychle. Nevyznám se v tom natolik, abych řekla přesná čísla, ale myslím, že i těch 9000 je na dva roky starý možná víc, než jeho skutečná hodnota. Ano, když se udělá repas, tak ta cena je trochu vyšší, ale tohle dva roky používaný notebook bez repasu, maximálně s továrním nastavením. (pokud vůbec nějaký notebook existuje)
Aha, takže notebook, který původně stál nějakých 20+ tisíc někdo prodává na Bazoši za 9000? Po dvou letech? Můžeme to brát takto:
a) cena elektroniky po koupení okamžitě klesá, je to na bazoši, protože na solidním portálu (aukro...) by to za tuhle cenu nikdo nekoupil
b) prodejce netuší, že cena po koupení okamžitě klesá, vlastně žádný notebook nemá nebo je nefunkční (případně fukční natolik, aby si kupující ničeho na první pohled nevšimnul) a myslí si, jakou dává dobrou cenu
Pokud není blázen, bude chtít zaslat na dobírku, předat osobně nebo poslat peníze předem. V případě, že si notebook necháte poslat, tak může říct, že ho po cestě rozbila pošta, pokud nebude funkční. Pokud zaplatíte předem, je možné, že neuvidíte ani peníze ani notebook. Pokud si to předáte osobně, může jet notebook na první pohled dobře, až doma zjistíte, že se třeba samovolně vypíná nebo tak něco.
Moje rada: když už něco kupovat použité, tak buď aukro nebo použité na alze a podobně. Když vám to nepůjde, bude to rozbité, peníze vám nedojdou, vždy se můžete bránit.
U bazoše se můžete maximálně modlit.
2 roky starý notebook prostě není "herní". Možná tak kdyby byl úplně nový a pořizovací cena by byla 50 000 a víc Kč. Co chcete hrát? Jako ano, možná to pojede, možná bude fungovat, ale proč to chcete riskovat a nezkusíte raději aukro nebo alzu nebo nějakou jinou stránku, kde jde koupit starší notebook, ale zároveň vám ta stránka dává nějakou ochranu v případě, že daný předmět nebude fungovat?
Zaplatíte 9000, notebook vám pojede týden, pak odejde. V servisu vám řeknou, že odešla základová deska a jste nahraná. Neříkám, že na aukru nebo tak by vám následná reklamace prošla, ale aspoň máte možnost to nějak řešit. Bazoš se s vámi bavit nebude, prodejce řekne, že jemu notebook fungoval v pořádku, že to není jeho chyba. A vy jste hodila 9000 do kanálu. Na nábytku a tak se nedá nic zkazit, ten prostě "je", s tím se nedá ani moc podvádět. Ale elektronika, kde je 1000 a jedna věcí, které se můžou rozbít, tam bych to neriskovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.