Nejste přihlášen/a.
Zakoupila jsem si filtr, ale nevím jak ho nštroubovat na foťák. mám canon 70d a filtr hoya hd nano. Mohl byste mi někdo poradit?
Na těle objektivu nebo na jeho přední straně je údaj o průměru filtrového závitu. Na obroučce filtru rovněž. Ve videu níže je to 52 mm u obou komponent. Pokud je filtr větší, lze mezi něj a objektiv vložit redukci. Na videu snad uvidíte závity jak na filtru, tak na objektivu.
Omluva za technickou kvalitu, točeno mobilem z ruky.
Objektivy mají různé rozměry, stejně jako filtry. Pokud máte stejný průměr, pak na hraně objektivu má být závit, do kterého normálně filtr zašroubujete... Z popisu bych ale odhadl, že máte něco jinak... takže bude asi potřeba redukce...
Nejlepší a nejbezpečnější rada bude "vemte foťák i filtr a navštivte prodejnu fotoaparátů, oni vám poradí"
Predovsetkym musi sediet priemer filtru a objektivu, udava sa v mm. Trebars setovy objektiv ku Canonu 70d - EF-S 18-55 IS STM ma priemer 58 mm. Filter musi mat rovnaky priemer. Potom sa na objektiv nasrobuje. Na jednej strane obruby filtra uvidite jemny vonkajsi zavit - tou stranou smerom k objektivu. Z druhej strany bude na hrane jemne zubkovanie. Na obrube bude z vonkajsej strany text. Ak si ho zorientujete, tak zavit bude na spodnej strane textu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.