Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení tv analog. vysílání jiným signálem

Od: vt13 odpovědí: 5 změna:

Na televizi se objevily bílé pruhy , které pomalu sjíždí shora dolů.Pod tím je ostrý obraz barevný , bez zrnění , zvuk hvízdá.Ty pruhy jsou na všech programech (Čt 1,2 Nova,Prima ,STV 1,2).Používám širokopásmovou anténu se zesilovačem.Praďte co s tím dělat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Mam stejny problem, ktery se mi podarilo odstranit pouze u Ct. Pricin muze byt mnoho napr. ruseni internetem nebo mobilni siti. Resil jsem to na Digitalnitelevize.cz v rubrice anteny. Myslim, ze jsem to tema nazval - Ruseni analogoveho signalu digitalnim vysilanim. Mrkni se tam, treba najdes pricinu. R.

jabraka*
hodnocení

0x

Pruhy jsou vlastně brum,síťový kmitočet,prolezlý do vysokofrekvenčního signálu.Buď vadný antenní zesilovač,nebo vadné zemění u něj.Ale závada může být i přímo v televizoru.

JABRAKA

vt13
hodnocení

Ty pruhy se dělají i sousedům okolo.Začalo to před 2 dny , co tady dělali elektrické přípojky k novým barákům.Může to mít souvislost?

Souvislost to mít může,zbývá buď měřit,pokusy nebo reklamace na firmu co ty sítě dělala.

raadek*
Nejvetsi problem bude v te sirokopasmove antene a hlavne zesilovaci, ktera zacala prijimat a zesilovat rusivy signal. Existuji odrusovaci filtry jak pro tv signal tak pro napajeci zdroje. Bohuzel to jsou dalsi investice, ktere zavedenim digitalniho vysilani ve vasi oblasti ztrati svuj vyznam. Me docela pomohla regulace vykonu zesilovace. Predpokladam, ze mate tu polskou sitovku, kde je nemenne napajeni zesilovace 12V. Zkuste pouzit jiny zdroj s moznosti zmeny napeti a experimentovat. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]