Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se naučit tisknout na fotografický papír, ale nevím, jak na to. Mám zakoupené fotografické papíry, mám tiskárnu hp officejet 4500, ale tiskárna nerozpozná papír, nastavuji to tam, ale nevím jak dál. dále nevím jak tam mám papír vložit, jestli fotografickou stranou nahodu nebo dolů, manuál nemám, tiskárnu jsem dostala po někom. Díky za rady
Tak asi snad poznáš na jakou stranu tiskárna tiskne ne? A když ne, tak si označ stranu třeba fixou a hnedka poznáš na jakou tiskne...
V nastavení tiskárny najdeš fotografický papír (kvalitu, zda matný, zda lesklý) a kvalitu tisku... A tam si nastavíš co chceš... Nic jednoduššího... Ale pozor, papír není jako papír... Někteří výrobci doporučují třeba svůj... Mám odzkoušené ve své době, že třeba na Epsonu se mi rozpíjel papír HP apod... Chce si to trošičku s tím pohrát...
Inkoustovky HP mají výhodu, že bez problémů tisknou na jakýkoliv foto papír, Canon a Epson jsou vybíravé a mlsné
ferax:
tak si měl kliku na foto papír, já jsem měl výhradně jen Canony ( v současné době 4 kusy , celkově nepočítaně ), jsou na fototisk absolutně nejlepší a jejich originál papír Photo Paper Glossy plus je považován za etalon. Jsou, ale papíry jiných výrobců s kterými může nastat problém a u Epsonu ještě častěji, protože Epson používá pigmentové inkousty a ty se do jakýchkoliv fotopapírů nevsáknou
bmbx® - Já jsem měl vždy multifunkce (Canon Pixma MP 810, Canon Pixma MG 5350), nyní mám Epson XP 610 a s náhražkami za origo barvy jsem neměl nikdy problémy. Jak už jsem uvedl, s těmi Canony se mi dělalo lépe. Nic moc nebylo potřeba nastavovat (stačilo počáteční nastavení a občas pro jistotu zkontrolovat synchronizaci ostrosti) a obrázky i dokumenty byly OK. U toho Epsonu je složitější nastavování barev (v automatu to není dobré) a je potřeba často dolaďovat barvy i jas, někdy kontrast.
vernon:
asi mi to nikdo nebude věřit, ale s některými alternativními inkousty lze dosahnout lepšího podání barev než s originály, bohužel světlostálost je u alternativních inkoustů hodně mizerná. Žádnou tiskárnu jsem nezavraždil alternativními inkousty a to jsem předělal 2 tiskárny na CISS. Ale je pravda, že nedávno už jsem do nich začal lít origo Canon inkoust, protože "flaškový" už není tak drahý a je přeci jenom stabilnější na světle.
Nevím,proč tomu říkat "fotopapír"Když fotopapír je vyráběn pro chemické fotoprocesy.Nejvhodnější papír protisk fotografií na ink. tiskárnách dodávají výrobci pro své tiskárny.Ovšem zkoušel jsem papír různé gramáže i povrchové kvality a ne každý obyčejný papír vykazuje vhodnost pro tisk.A další problém je i trvalost kvality tisku.U některých běžných papírů kvalita fotografie se uř za několik dní značně zhoršuje.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.