Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ve spolek elektrikáři.
Budu si kupocat přepínač pro rozběh motoru Y, D. Při zapojování jsou na přepínači popsané svorky jako u motoru? To bych pak jednoduše zapojil U1,U2,V1,V2,W1,W2 jak v přepínači tak na svorkovnici motoru stejně? Děkuju
Budu si kupocat přepínač pro rozběh motoru Y, D. Při zapojování jsou na přepínači popsané svorky jako u motoru? To bych pak jednoduše zapojil U1,U2,V1,V2,W1,W2 jak v přepínači tak na svorkovnici motoru stejně? Děkuju
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
Ovšem pozor, pokud máte více zásuvek. Jejich pořadí fází se může lišit. Je dobré si to zjednotit.
Prohazovat v přepínači není vhodné řešení!
Vhodnější by bylo zapojení YD svěřit elektrikáři...
premek*
Tak jsem to předpokládal
Když by se mi motor točil obráceně, bude potřeba pouze přehodit fáze v přepínači např. mezi U1 a U2 nebo je musím pak přehodit i v motoře? Děkuju
Když by se mi motor točil obráceně, bude potřeba pouze přehodit fáze v přepínači např. mezi U1 a U2 nebo je musím pak přehodit i v motoře? Děkuju
Zkus vymyslet ještě jedno místo, kde můžeš přehodit fáze, pokud se ti motor bude točit obráceně.
Ty místa jsou celkem tři. Na dvě ses zeptal a ty to nejsou.
přehoď normálně fáze na přívodu a není co řešit... jinde nic nepřehazuj a dej si pozor na zapojení začátků s konci...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]