Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesuší sušička

Od: jesika odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám pračku se sušičkou značky Candy a sušička prádla nesuší normálně zapnu program na sušení a po dvou hodinách vytáhnu prádlo stejně mokré jako jsem ho tam dala.. Všechny hadice i odpady jsme vyčistili a pořád nic.. Asi do ní nejde ten horký vzduch protože není ani teplá nevíte někdo čím by to mohlo být a pokud jo zda to zvládne opravit i laik. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U současných elektrických a elektronických přístrojů v podstatě nezvládne laik skutečně opravit vůbec nic. Dokáže někdy jen napravit to, co zanedbal špatnou obsluhou a nečtením Návodu k obsluze (viz nonek). Takže bych vám doporučil zavolat servis a pokud je oprava reálná, tak ji i zaplatit.

doplněno 14.11.18 14:06:

Co takhle reklamace? Zjistěte si délku záruky, může být i prodloužená a pokud to jde reklamujte. Jinak opravdu doporučuji servis.

doplněno 14.11.18 14:35:

Jesiko, obavy jsou jedna věc a skutečnost je věc druhá. Dokud se nezeptáš v servisu na odhadní cenu opravy, budeš vědět stejné nic, jako disud.

jesika
hodnocení

Záruka byla 24 měsíců já budu mít pracku 3 rok takže ta možná není... A mám obavy ze oprava bude pomalu dražší než celá pracka se sušičkou což se mi investovat nechce, proto se zkouším ptát tady jestli někdo nema s něčím takovým zkušenost.. Ale jinak děkuji za reakce..

hodnocení

0x

O jaký typ se jedná? Kondenzační, s tepelným čerpadlem nebo hybrid? Píšete pouze "Candy", bez dalšího upřesnění...má displej, signalizuje něco? Čistili jste i filtr?...

Třeba kondenzační sušička...

Kondenzační sušička prádla špatně sušila, nyní již prádlo nesuší vůbec. Jaká je příčina?

Příčiny špatného sušení, které nebyly způsobeny poškozením sušičky, mohou být následující:

ucpání filtru na dvířkách nebo filtru ve vzduchovém kanálu,
ucpání kondenzátoru vody,
sušička je umístěná v příliš teplém prostoru,
špatně vyždímané prádlo.

Kvůli výše uvedeným příčinám (především nevyčištěné filtry a kondenzátor vody) může dojít k vypnutí ochranného termostatu, to znamená přerušení sušení a následně nutnost servisního zásahu.

Jak postupovat?

Dodržuj návod k obsluze a kromě toho také:

vyčisti filtry po každém použití sušičky,

občas zkontroluj a dle potřeby vyčisti kondenzátor vody,
zajisti, aby sušička nebyla umístěná v příliš teplém prostoru (více než 25 °C), vyšší teplota prostoru znamená kromě delší doby sušení také větší spotřebu elektřiny,
pro přiměřeně vyždímané prádlo doporučujeme pračku s odstřeďováním alespoň 800 otáček bubnu za minutu a více.

odsud

jesika
hodnocení

Je to Candy GS W 4106D jestli je kondenzační nebo hybrid jsem v příručce nenašla. Ano má displej ale nic netradičního nehlásí. Filtr jsme také čistili to byla první věc, která nás napadla ale byl čistý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]