Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadne I chránič při překročení proudu?

Od: postak odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, pokud máme I chránič 10A a za ním už není žádný jistič, tak při zátěži více jak 10A spadne chránič? Dá se použít bez jističe? Jistič máme totiž v instalaci jinde před chráničem. Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevypadne, proudový chránič vás chrání před zásahem el. proudem, při doteku vadného zařízení. Pokud chcete, aby při nadproudu vypadl, použijte chránič/jistič FL 7 10A/B. Např. tento:

elima.cz/...

dusger*
hodnocení

2x

Podle popisu, pokud je chránič až za jističem a chránič je jako poslední, je na něm napsáno B10 a Vypadá nějak takhle. moje-elektro.cz/... pak je to kombinovaný přístroj, chránič a jistič v jednom, a vypadne při nadproudu.

hodnocení

2x

POdle mne je to jističochránič 10A char B, 30 mAmp, tj měl by vybavit při překročení cca 11,4 Amp / z hlavy mám ten dojem že aspoň jističe mají rezervu 14%/.

cl
hodnocení

1x
Ale on to asi bude kombík bo čistý chránič je 25/40/63A...
Je to pravděpodobné, mám doma několik 6A a jsou s jističem...

hodnocení

1x

Chránič není dělaný na to, aby spadl při vyšším proudu. Může se tím zničit. Chránič spadne, pokud je rozdíl mezi proudem protékajícím ve fázovém a nulovém vodiči (což znamená, že část proudu teče někudy jinudy přes uzemění a možná přes člověka, proto tam ten chránič je).

doplněno 14.11.18 13:27:

Ovšem to co jste poslal na fotce vypadá jako kombinovaný chránič s jističem, jak píše někdo níže.

hodnocení

0x
Nedá! Pokud to není jistič s chráničem tak 10A znamená pouze únosnost kontaktů. Jistič můžeš mít před chráničem, ale jeho hodnota nesmí být vyšší než 10A!

postak
hodnocení

Dobrý den,to co je na fotce je chránič nebo chránič s jističem? Je tam napsáno B10 tak je to chránič s jističem?
Případně bych se rád dozvěděl jak to pohledem poznám u různých chráničů jestli jsou to jen chrániče nebo jističochrániče?Děkuju
Vypadne I chránič při překročení proudu?

Chránič s jističem. Hodnota 10A/B

postak
hodnocení

Dobré dopoledne, když někde zase uvidím podobný chránič, jak z něho poznám jestli je to jen chránič nebo chránič s jističem? Děkuju

Je na něm napsáno FL 7, nebo PFL 7. A většinou je dvoumodulový. Důležitý je taky údaj 003.

dusger*

To, co píše Ferax platí jen pokud je výrobcem Eaton (Moeller, FaG), každý výrobce značí jinak. Hlavním vodítkem je, tak jako na obrázku výše, výrazný nápis B10 (16,20...) Někdy taky písmena C. D.

postak
hodnocení

0x
Děkuju všem zúčastněným

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]